در مقایسهای که بین چند تلویزیون هوشمند صورت گرفت، سونی توانست به لطف پنل سامسونگ، جایزهی شرکت برنده را مال خود کند.
با سپهر دیجیتال همراه باشید.
شرکتهای زیادی در حال حاضر در زمینهی تولید تلویزیونهای هوشمند فعالیت میکنند اما همهی آنها تولیدکنندهی پنل نیستند. شرکتهای محدودی نظیر سامسونگ و LG و یک سری شرکت چینی هستند که اکثریت پنلهای نمایشگر مخصوص تلویزیون یا سایر گجتهای هوشمند را تولید میکنند و در واقع میتوان گفت وقتی تلویزیونها را از لحاظ کیفیت تصویر با هم مقایسه میکنیم، داریم شرکتهای سازندهی پنل را در مقابل هم قرار میدهیم.
بیشتر بخوانید: ردمی K50S پرو ممکن است با دوربین تله فوتو معرفی شود
امسال هم دقیقا همین اتفاق رخ داد. در مقایسهای که توسط یک فروشگاه آمریکایی با نام Value Electronics صورت گرفت، تلویزیون سونی XR-A95K توانست جایزهی بهترین تلویزیون ۴K را مال خود کند. این جایزه به این خاطر به سونی داده شده که پنل نمایشگر آن بعد از بررسی توسط افراد حرفهای، موفق شد بهترین عملکرد را در مقایسه با سایر پنلها از خود به نمایش بگذارد. حال این پنل برای سامسونگ است که اوایل همین سال هم رونمایی شده بود.
Value Electronics بیش از ۲۰ سال است که دارد تلویزیونها را در زمینههای مختلف با هم مقایسه میکند و در نتیجه اصلا نمیتوان گفت این مقایسه یک مقایسهی نادرست بوده یا توسط افراد تازهکار صورت گرفته است. البته فرایند انجام این بررسیها بعد از شیوع ویروس کرونا کنسل شد اما امسال به دلیل کاهش این بیماری، دوباره از سر گرفته شد و شاهد یک تقابل جذاب بین تلویزیونهای مختلف بودیم.
تمام تلویزیونهایی که در این مقایسه مورد بررسی قرار گرفتند، به گونهای کالیبره شدند که بیشترین میزان کیفیت را به نمایش بگذارند. از طرفی صحنهای هم که همهی آنها به نمایش گذاشتند، مطابق انتظار یک صحنهی مشابه بود. به برندهی این مسابقه لقب «پادشاه تلویزیونها» داده میشد و سازنده هم جایزهی یادشده را دریافت میکرد. در نهایت هم همانطور که گفته شد، این تلویزیون XR-A95K سونی بود که در تمامی بخشهای تست موفق شد بهترین عملکرد را از خود به نمایش بگذارد و در جایگاه نخست قرار بگیرد. بعد از آن هم با اختلاف بسیار کم، تلویزیون S95B QD-OLED سامسونگ قرار گرفت که دقیقا از همان فناوری بکار رفته در پنل تلویزیون سونی در آن استفاده شده است. حال اینکه چرا نمایندهی سونی موفق شد در نهایت به رتبهی نخست برسد، پرسشی است که پاسخ آن را باید در تنظیمات مختلفی جستوجو کرد که سامسونگ روی تلویزیون خود اعمال کرد.
از طرفی نمایندهی LG یعنی G2 OLED هم توانست با اختلاف کمی در مقایسه با رقبا در رتبهی سوم قرار بگیرد. این نشان داد تلویزیونهای LG حتی در مدلهایی با پنلهای OLED معمولی، آنقدر قدرتمند هستند که بتوان آنها را با بهترینهای سونی و سامسونگ مقایسه کرد. البته LG در این زمینه واقعاً عملکرد کمنظیری دارد و شاید بتوان گفت بهترین تلویزیونها را هم میسازد اما در این مقایسه، نمایندهی آن از همان OLED و نه QD-OLED بهره میبرد و در نتیجه نتوانست رتبهای بهتر از سوم را مال خود کند.
بیشتر بخوانید: گوشیهای تاشوی جدید سامسونگ شاید با نام متفاوتی عرضه شوند
لازم به ذکر است تلویزیون XR-A95K سونی از تمام تلویزیونهای ۴K که در این بررسی حضور داشتند گرانتر هم بود که البته این موضوع کاملا طبیعی است چون این محصول از فناوری نسل جدید پنلهای نمایشگر بهره میبرد. این در حالی است که تلویزیون S95B QD-OLED با تقریبا عملکردی مشابه، حدودا ۱۰۰۰ دلار کمتر از آن (۲۰۰۰ دلار) قیمت دارد و در نتیجه یک گزینهی فوقالعاده منطقیتر و جذابتر برای کاربران خواهد بود. تلویزیون LG هم قیمت نسبتا بالایی دارد تا بدین ترتیب باز هم نمایندهی سامسونگ با تلفیقی از قابلیتهای خوب و قیمت مناسب، یک گزینهی جذابتر به نظر برسد.