گلکسی S23 و S24 احتمالا بدون تراشه‌ی اگزینوس عرضه خواهند شد

 

مدتی قبل گزارشی مبنی بر اینکه سامسونگ قصد دارد برای گلکسی S25 چیپست کاملا اختصاصی توسعه دهد، منتشر شد. اما این گزارش سوالات متعددی را در مورد این موضوع مطرح کرد. حالا یکی دیگر از خبرگزاری‌های کره‌ای در این زمینه به نکات مهمی پرداخته است.

با سپهر دیجیتال همراه باشید.

 

این خبرگزاری بار دیگر همان ادعای مطرح شده در گزارش قبلی را تایید کرده و نوشته که سامسونگ به‌زودی با استفاده از تقریبا هزار متخصص می‌خواهد روند توسعه‌ی یک چیپست کاملا اختصاصی برای گلکسی S25 را آغاز می‌کند. هدف سامسونگ این است که مانند اپل یک چیپست قدرتمند و همه‌فن‌حریف را توسعه دهد. اما از سوی دیگر، این خبرگزاری اعلام کرده که سال آینده و سال ۲۰۲۴ خبری از استفاده از تراشه‌های اگزینوس برای گوشی‌های گلکسی (احتمالا مدل‌های پرچم‌دار) نخواهد بود.

یکی از مدیران سامسونگ به این خبرگزاری گفته که چنین تصمیمی از طرف مدیران ارشد در راستای چشم‌انداز بلندمدت این شرکت اتخاذ شده است. به عبارت دیگر به نظر می‌رسد تا آماده‌ شدن تراشه‌ی پرچم‌دار موردنظر در سال ۲۰۲۵، طی دو سال آینده گوشی‌های گلکسی S23 و S24 احتمالا صرفا با تراشه‌ی اسنپدراگون به دست کاربران می‌رسند. این یک تصمیم مخاطره‌آمیز به حساب می‌آید زیرا در صورت کمبود تراشه یا عملکرد ضعیف تراشه‌های اسنپدراگون، سامسونگ برای گوشی‌های پرچم‌دار خود دیگر نمی‌تواند از تراشه‌های اگزینوس استفاده کند.

 

 

همانطور که احتمالا می‌دانید، در سال ۲۰۲۲ شمار بیشتری از کشورها گوشی‌های گلکسی S22 را با تراشه‌ی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ دریافت کردند. گفتنی است گوشی‌های سری گلکسی S هر ساله با دو چیپست مختلف راهی بازار می‌شوند. یکی از این چیپست‌ها اگزینوس و دیگری اسنپدراگون است. با توجه به اینکه معمولا چیپست‌های اگزینوس ضعیف‌تر از رقیب ساخت کوالکام هستند، همین تفاوت در عملکرد با اعتراضات زیادی روبرو می‌شود.

با وجود اینکه در مورد این موضوع تا حالا دو گزارش منتشر شده، ولی در هر دو گزارش دقیقا اعلام نشده که چیپست جدید دقیقا چه تفاوت‌هایی با چیپست‌های فعلی اگزینوس دارد. با وجود اینکه چند سال قبل شرکت چینی میزو به بهره‌گیری از تعدادی از تراشه‌های اگزینوس روی آورد و مثلا اخیرا ویوو هم از تراشه‌ی اگزینوس ۱۰۸۰ استفاده کرده، ولی در چند سال اخیر تراشه‌های پرچم‌دار سامسونگ راهی گوشی‌های دیگر شرکت‌ها نشده‌اند. بنابراین این تراشه‌ها همین الان هم کاملا اختصاصی هستند.

از طرف دیگر مشخص نیست که آیا سامسونگ با ادامه‌ی استفاده از طراحی‌های شرکت Arm آیا می‌تواند در این حوزه اپل را شکست دهد یا نه. بسیاری از کارشناسان بر این باور هستند که تراشه‌های ساخت TSMC کیفیت بهتری نسبت به تراشه‌های ساخت سامسونگ دارند. این یعنی به غیر از چالش‌های مربوط به طراحی، سامسونگ در زمینه‌ی تولید هم با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کند. در همین زمینه می‌توانیم به تولید اسنپدراگون ۸ پلاس نسل ۱ توسط TSMC اشاره کنیم. این در حالی است که مدل استاندارد همین تراشه توسط سامسونگ تولید می‌شود که ظاهرا کیفیت ساخت این تراشه با اعتراض مدیران کوالکام روبرو شده است.