گوگل در راستای بهینهسازی و پایداری سیستمعامل اندروید ۱۳ بهتازگی نسخهی دوم پیشنمایش آن را هم با یک سری قابلیتهای کاربردی برای کاربران عرضه کرد.
ماه گذشته بود که گوگل اولین نسخهی پیشنمایش اندروید ۱۳ را عرضه کرد تا یک قدم در راستای بهینهسازی و رسیدن به عملکرد پایدار این سیستمعامل مورد انتظار که قرار است پاییز امسال رسما عرضه شود بردارد. طبیعتا نسخههای پیشنمایش هر سیستمعاملی پر از ضعفها و باگهای ریز و درشت هستند و به همین خاطر هم هست که پیشنمایشها به صورت عمومی در دسترس قرار نمیگیرند تا با عرضهی نسخههای مختلف، این ضعفها توسط یک سری از کارشناسان بررسی و برطرف شوند.
در حالی که گوگل یک ماه پیش اولین نسخهی پیشنمایش اندروید ۱۳ را عرضه کرده بود، روز گذشته دومین نسخه را هم برای دانلود در دسترس قرار داد تا بدین ترتیب ازین پس رسما وارد مرحلهی عرضهی نسخهی بتا شود. طبق اطلاعات موجود، به نظر میرسد باید در ماه آوریل شاهد عرضهی اولین نسخهی بتای اندروید ۱۳ باشیم. در ماه مه و ژوئن هم به ترتیب نسخهی دوم و سوم بتای اندروید ۱۳ در دسترس قرار میگیرد. بتای چهارم که معمولا هیچ مشکلی هم ندارد و کاملا شبیه به نسخهی هایی است، در ماه جولای و بعد از آن هم خود نسخهی اصلی رسما عرضه میشود.
طبق معمول گوگل برای عرضهی نسخهی رسمی اندروید ۱۳ ماه دقیقی را مشخص نکرده است اما با نگاهی به گذشته، میتوان دریافت که اندروید ۱۳ در ماه آگوست، سپتامبر یا اکتبر برای گوشیهای واجد شرایط از سری پیکسل در دسترس قرار خواهد گرفت.
از نقشهی راه گوگل برای عرضهی اندروید ۱۳ بر میگردیم به دومین نسخهی پیشنمایش آن. جایی که بار دیگر در بخش حریم خصوصی شاهد ایجاد تغییراتی هستیم. ظاهرا گوگل میخواهد اندروید ۱۳ را به قابلیتی مجهز کند که طی آن، اپلیکیشنها قبل از ارسال اعلانات باید در خواست اجازه کنند. یعنی مثلا اگر واتساپ را روی گوشی خود نصب کنید، اپلیکشین باید در ابتدا از شما برای ارسال اعلانات درخواست اجازه کند. در صورتی که اجازه را صادر کردید، میتوانید اعلانات را هم مشاهده کنید.
یک سری قابلیتهای دیگر هم در این نسخه وجود دارد که از جمله این موارد میتوان به بهبود فونت ژاپنی، تصحیح ارتفاع کلمات در نوشتههای غیر لاتین، پشتیبانی از ورژن نخست فونت COLR و ایموجیهای جدید اشاره کرد.
توسعهدهندگان همچنین میتوانند اپلیکیشنهای خود را بهگونهای طراحی کنند که از این قابلیت پشتیبانی کند به لطف الگوریتم هوشمندی هم که در اندروید ۱۳ بکار گرفته شده، خود سیستم باقی کارها را انجام میدهد. اندروید ۱۳ همچنین از نسل بعدی سیستم بیسیم بلوتوث با نام Bluetooth LE Audio پشتیبانی میکند که گفته میشود برای فناوری HiFi طراحی شده و بدون اینکه مصرف انرژی افزایش پیدا کند، به کاربران اجازه میدهد فایلهای صوتی را پخش یا با دوستان خود به اشتراک بگذارند. اندروید ۱۳ علاوه بر این موارد از استاندارد MIDI 2.0 هم پشتیبانی میکند که امکان اتصال سختافزارهای مبتنی بر MIDI 2.0 را از طریق USB به گوشی میدهد. این کار باعث میشود کنترلرهای بیشتری به گوشی متصل شوند.
درست مانند نسخهی نخست، این نسخه از اندروید هم برای توسعهدهندگان عرضه شده تا آنها بتوانند با جزئیات آن آشنا شده و اپلیکیشنهای خود را متناسب با آن بهینه کنند. بنابراین کاربران عادی نباید آن را نصب کنند. اگر هم خیلی برای نصب نسخهی جدید بیتاب هستید، میتوانید یک ماه منتظر بمانید چرا که اولین نسخهی بتای آن عرضه میشود. البته برای تجربهی این نسخه هم باید گوشی پیکسل داشته و عضو برنامهی بتای اندروید باشید.
توجه داشته باشید برخی از قابلیتهای اندروید ۱۳ ممکن است همین حالا هم به لطف رابط کاربری شرکتهای مختلف، در گوشی شما وجود داشته باشد. همچنین باید این موضوع را هم در نظر بگیرید که قابلیتهای اندروید، حال هر نسخهای که قرار است عرضه شود، لزوما به همان شکل به گوشی شما اضافه نخواهد شد چون شرکتها قطعا یک سری تغییرات را روی آن اعمال میکنند.