آیا گوشی گلکسی من ضد آب است؟

 

 

ضد آب یا مقاوم در برابر آب، صفت‌هایی هستند که غالبا در مشخصات فنی گوشی‌های هوشمند به کار گرفته می‌شوند. اما از کجا می‌توانیم متوجه شویم گوشی ما از چه استانداردی بهره می‌برد؟ در این مطلب به این پرسش پاسخ خواهیم داد که آیا گوشی گلکسی که در اختیار داریم ضد آب است یا خیر.

با سپهر دیجیتال همراه باشید.

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که گوشی‌تان در معرض آب قرار بگیرد. احتمالا هم نگران شدید از این بابت که ممکن است گوشی خیس و در نهایت خراب شود. اما خوشبختانه این روزها بسیاری از گوشی‌ها با استاندارد مقاومتی ضد آب راهی بازار می‌شوند. از آنجایی هم که این مطلب در رابطه با گوشی‌های سامسونگ است، باید بگوییم شرکت کره‌ای حتی گوشی‌های میان‌رده‌ی خود را هم با این استانداردها راهی بازار می‌کند.

استانداردهای مقاومتی همیشه مشابه نیستند و بسته به نوع دستگاهی که استفاده می‌کنید با یکدیگر فرق می‌کنند. برخی از آن‌ها به معنای مقاومت کامل و بهتر در مقابل آب هستند در حالی که برقی دیگر فقط از ورود قطرات آب به درون گوشی جلوگیری می‌کنند. بنابراین تصمیم گرفتیم به شما در تشخیص اینکه چه گوشی از سری گلکسی تا چه اندازه می‌تواند ضد آب باشد کمک کنیم تا قبل از ورود به دوش حمام، شنا کردن یا مواردی مثل این، بدانید آیا قرار است به گوشی خود صدمه بزنید یا خیر.

 

ضد آب یا مقاوم در برابر آب؟


در درجه‌ی اول بهتر است فرق بین این دو استاندارد را برایتان روشن کنیم. بسیاری از گوشی‌ها ضد آب هستند و بسیاری دیگر مقاوم در برابر نفوذ آب. هر یک از این استانداردها هم انواع خاص خود را دارند. اما به صورت کلی، گوشی‌های ضد آب یا همان waterproof محصولاتی هستند که می‌توانند در برابر نفوذ آب به درون، مقاومت بسیار خوبی از خود نشان دهند. این گوشی‌ها غالبا حتی در صورت غرق شدن هم می‌توانند از ورود آب به درون جلوگیری کنند.

در طرف مقابل گوشی‌های مقاوم در برابر آب را داریم (water-resistant) که می‌توانند در برابر قطرات باران، تعریق، ریخته شدن تصادفی یک لیوان آب روی آن، یا قرارگیری در یک‌جای خیس از خود مقاومت نشان دهند. گوشی‌هایی که با این استاندارد راهی بازار می‌شوند غالبا در بخش مشخصات فنی خود، عبارت splash-proof را هم دارند.

 

تشخیص انواع استانداردهای ضد آب IP در گوشی‌های گلکسی


البته IP فقط برای گوشی‌های گلکسی نیست و در تمامی گوشی‌های ضد آب استفاده می‌شود اما از آن‌جایی که این مطلب در رابطه با گوشی‌های سامسونگ است، می‌خواهیم قبل از اینکه گوشی‌های این شرکت با استاندارد یادشده را لیست کنیم، به این موضوع بپردازیم که اصلا هر استاندارد چه معنایی دارد.

ساده‌ترین راهی که می‌توان با استفاده از آن، ضد آب بودن یا نبودن گوشی را متوجه شد، چک کردن مشخصات فنی آن برای دیدن عبارت IPXX است. البته به‌جای دو حرف X باید دو عدد قرار بگیرد تا میزان مقاومت گوشی در برابر آب را متوجه شویم. معمولا عدد اول برای میزان مقاومت در برابر ورود گرد و غبار و عدد دوم هم برای تعیین میزان مقاومت در برابر نفوذ آب است. خود عبارت IP هم شکل اختصاری عبارت Ingress Protection به معنای «مقاومت در برابر نفوذ» است.

با توجه به این توضیحات، در جدول زیر به انواع استانداردهای مقاومتی و معنای متفاوتی که دارند می‌پردازیم.

 

اعداد روبه‌روی IP مقاومت در برابر خاک (عدد اول) مقاومت در برابر آب (عدد دوم)
۱ مقاومت در برابر اجسام سخت بیشتر ۵۰ میلی‌متر (مثل دست‌ها) مقاومت در برابر قطرات آب که به صورت عمودی روی گوشی فرو می‌ریزد)
۲ مقاومت در برابر اجسام سخت بیشتر از ۱۲ میلی‌متر (مثل انگشت دست) مقاومت در برابر اسپری مستقیم آب تا ۱۵ درجه به صورت عمودی
۳ مقاومت در برابر اجسام سخت بیشتر از ۲٫۵ میلی‌متر (مثل ابزار و سیم‌ها) مقاومت در برابر اسپری مستقیم آب تا ۶۰ درجه به صورت عمودی
۴ مقاومت در برابر اجسام سخت بیشتر از ۱ میلی‌متر (مثل سیم‌های کوچک) مقاومت در برابر اسپری مستقیم آب از تمامی جهات
۵ مقاومت در برابر نفوذ گرد و غبار (امکان ورود اندکی گرد و غبار) مقاومت در برابر اسپری پرفشار و مستقیم آب از تمامی جهات
۶ مقاومت کامل در برابر نفوذ گرد و غبار مقاومت در برابر اسپری پرفشار و مستقیم آب از تمامی جهات
۷ ندارد مقاومت کامل در برابر نفوذ آب با عمق بین ۱۵ سانتی‌متر تا ۱ متر تا ۳۰ دقیقه
۸ ندارد مقاومت کامل در برابر نفوذ آب با عمق بیشتر از ۱ متر و مدت زمان طولانی‌تر

 

هشدار؛ هیچ‌وقت گوشی خود را عمدا در معرض ورود آب قرار ندهید، حتی با بالاترین استاندارد مقاومتی


هیچ‌وقت منطقی نیست وقتی برای یک گوشی استانداردی در نظر گرفته می‌شود، کاربر عادی آن را برای اطمینان تست کند. چون گارانتی به هیچ عنوان دستگاهی که با ورود آب به درون آن از کار افتاده باشد را شامل نمی‌شود، حتی اگر آن دستگاه بالاترین میزان مقاومت در برابر نفوذ آب را روی کاغذ داشته باشد. در واقع هیچ گوشی آنطور که گفته می‌شود کاملا ضد آب نیست و اگر هم محصولی واقعا مقاوم باشد، تا زمانی که آن را امتحان نکنیم هیچ چیزی از این بابت نداریم.

متأسفانه دانستن اینکه گوشی گلکسی ما تا چه اندازه ضد آب است فقط زمانی مشخص می‌شود که آن را درون آب بیندازیم چون حتی تست‌های مقاومت هم محصولی را بررسی می‌کنند که گوشی ما نیست! علاوه بر این‌ها، عوامل زیادی وجود دارند که می‌توانند در میزام مقاومت گوشی در برابر نفوذ آب ایفای نقش کنند. حتی اگر گوشی گلکسی شما ضد آب باشد، کلر درون آب استخر یا نمک موجود درون اقیانوس و آب دریا می‌تواند برای گوشی خطری جدی حساب شود. حتی ته‌مانده‌های آب هم می‌تواند یک مورد خطرناک به حساب بیاید. همچنین پلاستیک‌های محافظی هم که دور گوشی قرار گرفته می‌شود تا از ورود آب به درون جلوگیری کنند در طول زمان ضعیف و ضعیف‌تر می‌شوند. ریختن قهوه، چای، آب یا مواردی از این دست روی گوشی هم تأثیر بسزایی روی فرسودگی این پلاستیک‌ها دارد.

استاندارد IP باعث می‌شود گوشی در مقابل حوادث ناگهانی این‌چنینی مقاومت خوبی را از خود به نمایش بگذارد و در همان دفعات اول خراب نشود. هرچند در این رابطه هم نمی‌توان با اطمینان صحبت کرد. بنابراین چه دلیلی نیاز دارد که محصول گران‌قیمت خود را با خود به درون استخر ببرید یا آن را در محل‌های خطرناکی که امکان دارد در معرض نفوذ آب قرار بگیرد بگذارید. می‌توانید از پلاستیک‌های ضد آب استفاده کنید و گوشی را درون آن قرار دهید اما دلیل نمی‌شود در این صورت هم احتیاط را کنار بگذارید.

 

لیست گوشی‌های گلکسی با استاندارد ضد آب IP


با در نظر گرفتن تمام نکات بالا و تعریف‌های مختلفی که از استاندارد IP داده شد، وقت آن رسیده که گوشی‌های سامسونگ گلکسی با استاندارد مقاومتی IP را در زیر لیست کنیم. این لیست علاوه بر اینکه می‌تواند خیال شما را از بابت میزان مقاومت گوشی‌تان در برابر نفوذ آب و گرد و غبار راحت کند، بلکه می‌تواند به شما این دید را بدهد که سراغ کدام گوشی از سامسونگ بروید. لیست گوشی‌های سامسونگ با استاندارد ضد آب IP از قرار زیر است:

نام گوشی IP67
گلکسی A52 IP67
گلکسی A52s IP67
گلکسی A72 IP68
گلکسی نوت ۲۰ IP68
گلکسی نوت ۲۰ اولترا IP68
گلکسی S20 فن ادیشن IP68
گلکسی S20 5G UW IP68
گلکسی S20 IP68
گلکسی S20 پلاس IP68
گلکسی S20 اولترا IP68
گلکسی S21 فن ادیشن IP68
گلکسی S21 IP68
گلکسی S21 IP68
گلکسی S21 پلاس IP68
گلکسی S21 اولترا IP68
گلکسی S22 IP68
گلکسی S22 پلاس IP68
گلکسی S22 اولترا IP68
گلکسی Xcover 5 IP68
گلکسی Xcover پرو IP68
گلکسی Z Flip 3 IPX8
گلکسی Z Fold 3 IPX8

توجه داشته باشید تمام گوشی‌های سامسونگ که در این لیست قرار دارند از سال ۲۰۲۰ به بعد تولید شده‌اند چون قبل از آن، سامسونگ فقط گوشی‌های بالارده‌ی خود را به استانداردهای IP مجهز می‌کرد. همچنین به خاطر داشته باشید منظور از حرف X در استاندارد IP، تست نشدن محصول در آن زمینه‌ی خاص است. بنابراین دو گوشی تاشوی جدید سامسونگ استاندارد خاصی در برابر نفوذ گرد و غبار ندارند.