دایمنسیتی ۸۰۰۰ در بنچمارک AnTuTu اسنپدراگون ۸۸۸ را شکست داد

 

 

مدیاتک که تا چند سال قبل در زمینه‌ی تراشه‌های قدرتمند حرفی برای گفتن نداشت، حالا به رقیب بسیار مهمی برای کوالکام تبدیل شده است. جدیدترین تراشه‌ی پرچم‌دار این شرکت یعنی دایمنسیتی ۹۰۰۰ مدتی قبل با دریافت امتیاز بالاتر از ۱ میلیون از بنچمارک AnTuTu سروصدای زیادی راه انداخت. اگرچه شرکت‌های زیادی می‌خواهند برای گوشی‌های پرچم‌دار خود از تراشه‌ی موردنظر استفاده کنند، اما گفته می‌شود قیمت آن بالا است. از سوی دیگر، به زودی اولین گوشی‌های مبتنی بر دایمنسیتی ۸۰۰۰ راهی بازار می‌شوند که با توجه به اولین نتایج بنچمارک منتشر شده از آن، ظاهرا با یک چیپست بسیار قدرتمند مقرون‌به‌صرفه خواهیم شد.

با سپهر دیجیتال همراه باشید.

بر اساس نتایج ارائه شده از طرف یکی از افشاگران معروف، چیپست دایمنسیتی ۸۰۰۰ در بنچمارک AnTuTu موفق به دریافت امتیاز ۸۲۰۲۳۰ شده است. برای مقایسه باید بگوییم که گوشی‌های مبتنی بر اسنپدراگون ۸۸۸ در این پلتفرم میانگین امتیاز ۸۰۰ هزار را کسب کرده‌اند که البته با توجه رم، حافظه داخلی و دیگر عوامل، امتیاز آن‌ها بالا و پایین می‌شود. به همین خاطر جدیدترین تراشه‌ی میان‌رده‌ی مدیاتک رقیب قدرتمندی برای اسنپدراگون ۸۸۸ محسوب می‌شود که سال گذشته به عنوان چیپست پرچم‌دار معرفی شد.

 

 

از شباهت بین این دو تراشه می‌توانیم به بهره‌گیری از فناوری ساخت ۵ نانومتری اشاره کنیم. بر اساس ویژگی‌های فاش شده از آن، این چیپست مدیاتک از پردازنده‌ی ۸ هسته‌ای بهره می‌برد که درون آن ۴ هسته‌ی A78 با سرعت ۲.۷۵ گیگاهرتز و ۴ هسته‌ی A55 انجام وظیفه می‌کنند. همچنین باید به وجود پردازنده‌ی گرافیکی Mali-G510 هم اشاره کنیم. با وجود اینکه چیپست موردنظر رقیب مناسبی برای اسنپدراگون ۸۸۸ به حساب می‌آید، ولی به نظر می‌رسد مدیاتک این تراشه را به عنوان رقیب اصلی در نظر نگرفته است.

به طور مشخص، این افشاگر اعلام کرده که مدیاتک دایمنسیتی ۸۰۰۰ را به عنوان رقیب اسنپدراگون ۸۷۰ در نظر گرفته که در بنچمارک AnTuTu میانگین امتیاز ۷۱۰ هزار را ثبت کرده است. با وجود اینکه هنوز گوشی‌های مجهز به این تراشه عرضه نشده‌اند، مدیاتک قصد دارد تا چند هفته‌ی دیگر از مدل بهبود یافته‌ی چیپست موردنظر تحت عنوان دایمنسیتی ۸۱۰۰ رونمایی کند که از نظر معماری و طراحی تفاوت خاصی با نسل قبلی ندارد ولی هسته‌های پردازشی آن سرعت بیشتری را ارائه می‌دهند. به همین خاطر مدیاتک چیپست ۸۱۰۰ را به عنوان رقیب اصلی اسنپدراگون ۸۸۸ در نظر گرفته است.

 

در رابطه با پردازنده‌ی گرافیکی موجود در دایمنسیتی ۸۰۰۰ هم باید اشاره کنیم که هنوز هیچ تراشه‌ای از این GPU استفاده نکرده ولی طبق اعلام شرکت Arm، پردازنده‌ی گرافیکی Mali-G510 در برابر نسل‌های قبلی حدود ۲ برابر سرعت بیشتری دارد و ۲۲ درصد انرژی کمتری مصرف می‌کند. پردازنده‌ی گرافیکی این تراشه در بنچمارک AnTuTu موفق به ثبت امتیاز ۳۱۵ هزار شده که قدرت بالای آن را نشان می‌دهد. برای مقایسه می‌توانیم به میانگین امتیاز ۳۲۵ و ۳۰۰ هزار تراشه‌های اسنپدراگون ۸۸۸ و ۸۸۸ پلاس اشاره کنیم. از سوی دیگر، GPU موجود در اسنپدراگون ۸۷۰ توانسته در این بنچمارک امتیاز ۲۵۰ هزار را از آن خود کند. این یعنی گوشی‌های مبتنی بر دایمنسیتی ۸۰۰۰ از همه نظر توان پردازشی بسیار بیشتری را نسبت به اسنپدراگون ۸۷۰ ارائه خواهند کرد.