در مورد امنیت سایبری باورهای غلط زیادی وجود دارد که بخش بزرگی از کاربران همچنان برخی از توصیههای غلط را به کار میگیرند. در این مطلب به ۵ باور غلط اما رایج در مورد امنیت مرورگرها میپردازیم که بهتر است از آنها اطلاع داشته باشید.
در ادامه این مقاله با سپهر دیجیتال همراه باشید.
حالت Incognito شما را کاملا ناشناس میکند
یکی از رایجترین باورهای غلط در مورد مرورگر این است که با فعالسازی حالت Incognito، در فضای وب کاملا ناشناس میشوید. در این حالت فقط اطلاعاتی مانند تاریخچه جستجو، کوکیها و دیگر موارد اینچنینی در مرورگر شما ذخیره نمیشود.
این یعنی ISP، ادمین شبکه و سایتهایی که به آنها سر میزنید همچنان میتوانند فعالیتهای شما را ردیابی کنند. در ضمن اگر در سیستم شما یک بدافزار وجود داشته باشد، حالت Incognito فعالیتهای شما را برای بدافزار موردنظر مخفی نمیکند. برای افزایش امنیت، استفاده از VPNهای مناسب توصیه میشود که البته آنها هم محدودیتهایی دارند.
یک سایت HTTPS امنیت شما را تضمین میکند
بسیاری از کاربران فکر میکنند سایتهایی که از پروتکل HTTPS استفاده میکنند کاملا امن هستند. اول از همه باید بگوییم که پروتکل HTTPS دادههای رد و بدل شده بین کاربر و سایت را رمزگذاری میکند تا در این بین کسی نتواند این دادهها را شنود کند. اما از طرف دیگر، هر سایتی که از پروتکل HTTPS استفاده میکند لزوما ایمن و بدون مشکل نیست.
مطالب بیشتر: ۶ روش غیر فعال سازی VBS برای بهبود عملکرد ویندوز ۱۱
به همین خاطر بهخصوص افرادی که سایتهای فیشینگ راهاندازی میکنند، برای اینکه بتوانند اعتماد قربانی را جلب کنند ممکن است از پروتکل HTTPS بهره ببرند. بنابراین فارغ از این که سایت موردنظر از پروتکل HTTPS استفاده میکند، همواره از بابت ایمن بودن آن اطمینان حاصل کنید تا مثلا با ارائهی اطلاعات حساس مانند مشخصات کارت بانکی، به دردسر نیفتید.
دانلود فایلها تنها راه دریافت بدافزار است
از دیگر باورهای غلط رایج در مورد امنیت اینترنت باید به این موضوع اشاره کنیم که بخش بزرگی از کاربران فکر میکنند بدافزارها صرفا از طریق دانلود و اجرای فایلهای مشکوک راهی سیستم میشوند. اگرچه بدون شک این یکی از راههای مهم برای دریافت بدافزار است، اما تنها راه نیست. گاهی اوقات حتی برخی تبلیغات مخرب هم بدون نیاز به دانلود فایل خاصی، میتوانند سیستم شما را به بدافزار آلوده کنند.
در مورد امنیت مرورگرها باید به این نکته توجه داشته باشید که گاهی حتی سر زدن به یک سایت آلوده و بدون نیاز به کلیک بر روی لینک خاصی، میتواند شما را به دردسر بیندازد. بنابراین همواره مرورگر و افزونههای آن را آپدیت نگه دارید و همچنین برای پایین آوردن خطر، از مسدودکنندههای تبلیغات بهره ببرید.
تمام افزونههای مرورگرها ایمن هستند
اگرچه افزونهها میتوانند قابلیتهای مرورگر را به طور قابل توجهی افزایش دهند، اما لزوما تمام افزونهها ایمن و بدون مشکل نیستند. برخی از افزونهها ممکن است دارای کدهای مخربی باشند و برخی دیگر شاید فعالیتهای شما را برای اهداف تبلیغات و بازاریابی ردیابی کنند. گاهی اوقات هم برخی افزونهها در ابتدا کاملا ایمن هستند، اما در ادامه به دلیل فروش افزونه یا تغییر توسعهدهندگان، به افزونههای مضر تبدیل میشوند. به طور کلی برخی افزونهها کابوس حریم خصوصی هستند و معمولا هر چند وقت یک بار خبری در مورد مخفی شدن بدافزارها در افزونههای مختلف منتشر میشود.
مطالب بیشتر: چگونه با Smart View گوشی سامسونگ را به تلویزیون متصل کنیم؟
بنابراین نسبت به نصب افزونههای مختلف باید با احتیاط عمل کنید. حتی اگر افزونهی موردنظر از طرف منبع معتبری ارائه شده باشد، بعد از نصب بررسی کنید تا ببینید این افزونه چه مجوزهایی از شما میخواهد. بهعنوان مثال افزونهای که وضعیت آبوهوا را نمایش میدهد، به تاریخچهی وبگردی شما هیچ نیازی ندارد.
استفاده از VPN امنیت مرورگرها را به شدت افزایش میدهد
VPNها ابزارهایی عالی برای افزایش امنیت در اینترنت هستند اما از طرف دیگر ابزارهای کاملا بینقصی محسوب نمیشوند. یک VPN به زبان ساده با تغییر دادن IP شما، ردیابی فعالیتها را برای دیگران سختتر میکند. با این حال یک VPN قرار نیست امنیت مرورگر را به طور کامل تضمین کند.
در این میان باید به VPNهای رایگان هم اشاره کنیم که بسیاری از آنها مشکوک هستند و درآمد اصلی آنها با فروش اطلاعات کاربران به دست میآید. بنابراین اگر از VPN در کنار دیگر روشها برای افزایش امنیت استفاده کنید، میتوانید با اطمینان بیشتری در فضای وب مشغول وبگردی شوید.