کیبورد مکانیکی یا کیبورد جزیره‌ای؛ کدام یک برای خرید بهتر است؟

 

کیبوردهای مکانیکی در سطح بازار بسیار رایج هستند و بسیاری از کاربران عادی و حتی حرفه‌ای برای کامپیوترهای شخصی خود، کیبورد مکانیکی را خریداری می‌کنند اما آیا شما با کیبوردهای جزیره‌ای هم آشنا هستید؟ شاید کیبورد جزیره‌ای برای کارِ شما، انتخاب به مراتب بهتری باشد. در این مطلب قصد داریم ضمن معرفی کامل انواع کیبوردهای کامپیوتر، به شما کمک کنیم تا بهترین و ایده‌آل‌ترین کیبورد را خریداری کنید.

در ادامه با این مقاله سپهر دیجیتال همراه باشید.

کیبورد یکی از اجزای مهم و حیاتی در هر نوع رایانه‌ی شخصی محسوب می‌شود. با این‌که می‌توان سیستم عامل را بدون وجود یک کیبورد راه‌اندازی کرده و بالا آورد، کیبورد یکی از ابزارهای بسیار مفید به منظور کار با کامپیوتر به شمار می‌رود.

اگر شما به تازگی قصد دارید یک کیبورد جدید را برای سیستم رایانه‌ی شخصی خود خریداری کنید، انواع مختلفی از کیبوردها در سطح بازار وجود دارد که هر کدام ویژگی‌های خاص خودشان را دارند. کیبوردهای مکانیکی و جزیره‌ای دو مورد از متداول‌ترین کیبوردهای موجود در سطح بازار هستند. در ابتدا اجازه دهید درباره‌ی تفاوت‌های این دو نوع کیبورد صحبت کنیم.

تفاوت‌های میان کیبوردهای مکانیکی و کیبوردهای جزیره‌ای


کیبورد مکانیکی

 

همان‌طور که از اسم کیبوردهای مکانیکی مشخص است، این صفت به کیبوردهایی خطاب می‌شود که از سویچ‌های فنری و مکانیکی استفاده می‌کنند. به زبان بسیار ساده، هر دکمه‌ی کیبوردهای مکانیکی، زمانی عملکرد خود را انجام می‌دهند که یک فشاری در حد آستانه‌ی خاصِ دکمه توسط انگشتان دست کاربر وارد شود. باید گفت کیبوردهای مکانیکی اختراع جدیدی نیست و ساخت و توسعه‌ی کیبوردهای مکانیکی به دهه‌ی ۱۷۰۰ میلادی برمی‌گردد. اگرچه، کیبوردهای مکانیکی در اواخر دهه‌ی ۹۰ و همچنین اوایل دهه‌ی ۲۰۰۰ با کامپیوترهای دسکتاپ به شکل ویژه‌ای پرطرفدار شدند. کیبوردهای مکانیکی به طور معمول گران‌قیمت‌تر بوده و دکمه‌های این مدل کیبورد زمانی که فشرده می‌شوند صدای بلندتری را تولید می‌کنند. با تمامی این تفاسیر، کار با کیبوردهای مکانیکی تجربه‌ی بهتری را برای کاربر به همراه خواهد داشت.

کیبوردهای جزیره‌ای یا چیکلت (Chiclet) به کیبوردهای غشایی شبیه هستند اما باز خورد لمسی بیشتری را به همراه دارند؛ چراکه دکمه‌های این کیبورد با یک مدل پلاستیک‌های قالب‌گیری شده در بالای یک سطح غشایی ساخته می‌شوند. کیبوردهای جزیره‌ای اغلب در نوت‌بوک و لپتاپ‌ها یافت می‌شود و طرفدارهای خاص خود را دارد. علت نام‌گذاری این کیبورد تحت عنوان چیکلت، به دلیل شباهت آن به برند معروف آدامسِ چیکلت کادبری آدامز بوده است.

کیبورد مخصوص بازی تسکو مدل TK 8124

تفاوت کیبوردهای مکانیکی و جزیره‌ای از لحاظ دوام


کیبورد مکانیکی

 

به دلیل کیفیت ساخت بسیار بالای کیبوردهای مکانیکی، این مدل کیبوردها تا چند سال به خوبی کارایی داشته و دکمه‌هایش به این راحتی شکسته نمی‌شوند. از طرفی دیگر، حتی اگر دکمه‌ای خراب شده یا از جای خود در بیاید، می‌توان دکمه را به جای خود برگرداند یا حتی در صورت وخیم بودن اوضاع دکمه‌ی مورد نظر، این جزء از کیبورد را تعمیر کرد. بنابراین، به طور معمول می‌توان با بهره‌برداری از ابزارهای درست، یک دکمه‌ی معیوب در کیبوردهای مکانیکی را با یک دکمه‌ی صحیح جایگزین کرد.

مطالب بیشتر: ۶ دلیل برای اینکه نباید کیبورد بلوتوثی بخرید

کیبوردهای جزیره‌ای در نقطه مقابل کیبوردهای مکانیکی قرار می‌گیرند؛ یعنی تعمیر یا برطرف کردن نواقص دکمه‌های کیبورد مکانیکی کار به شدت سخت‌تری خواهد بود. اگر یک دکمه‌ای از کیبورد جزیره‌ای خراب شده یا از جای خود خارج شود، شما به احتمال زیاد باید یک کیبورد جدید را خریداری کنید. علت این ماجرا، وجود لایه‌ی غشایی در کیبورد است که باید کاملا سالم بوده تا عملکرد مطلوبی را از خود نشان دهد. بنابراین، کیبوردهای جزیره‌ای نسبت به کیبوردهای مکانیکی دوام کمتری دارد اما باید خاطر نشان کرد که کیبورد جزیره‌ای نسبت به مدل دیگر صدای کمتری را تولید می‌کند. همچنین از آنجایی که بین دکمه‌ها در کیبورد جزیره‌ای فضای بسیار کمی وجود دارد، تمیز نگه داشتن دکمه‌های این مدل کیبورد کار چندان آسانی نخواهد بود.

 

تفاوت‌‌های میان کیبورد جزیره‌ای و مکانیکی از لحاظ وزن و اندازه


 

اگر وزن و اندازه‌ی کیبورد مورد نظرتان برای‌ شما اهمیت دارد، باید گزینه‌های پیش روی خود را قبل از انتخاب کیبورد مکانیکی یا جزیره‌ای بررسی کنید. کیبوردهای مکانیکی معمولا سنگین‌تر از کیبوردهای جزیره‌ای بوده و به طور معمول فضای بیشتری روی میز یا سطح لپتاپ در حین استفاده طلب می‌کنند. از آن سو، کیبوردهای جزیره‌ای سبک‌تر بوده و فضای کمتری را روی میز کار اشغال می‌کنند. از آنجایی که کیبوردهای مکانیکی از لحاظ حجم و اندازه سنگین‌تر هستند، حمل و نقل آنها زحمت بیشتری می‌خواهد اما کیبوردهای جزیره‌ای را می‌توان راحت‌تر به اماکن مختلف جابه‌جا کرد.

 

کیبورد و ماوس مخصوص بازی جکنگ مدل JK_1980

تفاوت‌‌های میان کیبورد جزیره‌ای و مکانیکی از لحاظ شخصی‌سازی


کیبورد مکانیکی

 

یکی از تفاوت‌های عمده میان دو مدل کیبورد مذکور، قدرت شخصی‌سازی کامل در کیبوردهای مکانیکی است. به زبان ساده می‌توان تمامی دکمه‌های کیبورد مکانیکی را تعویض کرد. این جایگزینی می‌تواند هم به منظور اهداف زیبایی انجام شود و هم برای بهتر کردن واکنش لمسی. البته در بعضی از کیبوردهای مکانیکی شما نمی‌توانید دکمه را تغییر دهید.

برای بعضی از کاربرها، شخصی‌سازی کیبورد یک سرگرمی است. برای مثال، ساب ردیتِ کیبوردهای مکانیکی بالغ بر ۱.۲ میلیون عضو دارد! اگر کیبورد مکانیکی شما قابلیت تعویض دارد، شما می‌توانید به طور کامل تمامی دکمه‌ها را به شیوه‌ای که دلتان می‌خواهد تعویض کنید. چند مورد از کیبوردهای مکانیکی جدید که می‌توان به طور کامل اجزایش را شخصی‌سازی کرد شامل Vissles V84، Kono Discord TKL و Keychron Q8 است.

در سمت مقابل، کیبوردهای جزیره‌ای را نمی‌توان دستکاری کرد. به طور معمول هر مدل کیبورد جزیره‌ای را که خریداری می‌کنید باید شکل و قیافه‌اش را برای مدت زمان به نسبت طولانی تحمل کنید. با این حال، کیبوردهای جزیره‌ای در انواع و اقسام مختلفی از جنبه‌ی طراحی در سطح بازار موجود هستند و شما می‌توانید یک گزینه‌ی مناسب از لحاظ عملکردی و زیبایی را برای سیستم خود انتخاب کنید.

 

کیبورد ایکس پی-پروداکت مدل XP-8000E

تفاوت‌‌های میان کیبورد جزیره‌ای و مکانیکی از لحاظ کاربران هدف


به طور کلی کاربرانی که اهل بازی های ویدیویی هستند، کیبوردهای مکانیکی را انتخاب می‌کنند؛ چراکه این مدل کیبوردها مقاوم‌تر بوده و در بلند مدت بیشتر به کار گیمرها می‌آیند. از طرفی کیبوردهای مکانیکی ویژگی تحت عنوان N-key Rollover دارند که به شدت برای گیمرها سودمند است. شاید این سوال در حال حاضر در ذهن‌تان شکل گرفته که این قابلیت به چه معناست و چه کاربردی دارد.

 

N-key rollover چیست؟


کیبورد

 

Rollover به طور کلی به این معناست که شما چند کلید را روی کیبورد می‌توانید به طور هم‌زمان قبل از این‌که به مشکل بخورید فشار دهید. کیبوردهای ارزان قیمت به طور معمول قابلیت N-key rollover بی‌نهایت را ندارند. برخی از کیبوردها از یک رول‌اور دو دکمه‌ای بهره می‌برند، در حالی‌که اکثر کیبوردهای خوب در سطح بازار حداقل رول‌اور شش دکمه‌ای دارند.

اگر کاربر از حدِ رول‌اور کیبورد فراتر برود، مشکلاتی برای کیبورد رخ می‌دهد. یکی از مهم‌ترین و رایج‌ترین مشکل، انسداد یا بلاک شدن کیبورد است؛ یعنی بعضی از دکمه‌ها به راحتی نادیده گرفته می‌شوند. برای مثال کیبورد شما یک رول‌اور پنج دکمه‌ای دارد. شما یک فایل متنی را باز کرده و دکمه‌های اعداد را از یک تا شش به طور هم‌زمان فشار دهید. در صفحه‌ی نمایش و در فایل متنی شما به جای شش عدد، تنها پنج مورد را مشاهده می‌کنید؛ چراکه عدد ششم بلاک شده است.

مطالب بیشتر: ۹ نکته‌ی مهم که قبل از خرید تبلت باید به آن‌ها توجه کنید

یکی دیگر از مشکلات در این زمینه، فرایند روح شدن یا Ghosting است. در این حالت، یک کلید را که شما اصلا و ابدا فشار نداده‌اید، به عنوان یک داده‌ی ورودی در سیستم ثبت می‌شود. در مثالِ قبلی که ذکر کرده‌ایم، برای مثال شما عدد هشت را در صفحه می‌بینید، در صورتی‌که شما اصلا آن دکمه را فشار نداده بودید.

اگر یک تایپیست حرفه‌ای هستید یا به شدت اهل بازی‌های ویدیویی هستید، طبیعتا رول‌اور محدودِ کیبورد می‌تواند برای شما عذاب‌آور باشد

اگر کیبورد شما قابلیت N-key rollover را داشته باشد، این دو مشکل نام‌برده هیچ وقت رخ نمی‌دهد. حتی اگر شما ۲۰ دکمه را هم هم‌زمان نگه دارید، هیچ نقصی ایجاد نمی‌شود. شما برای تست قابلیت رول‌اور کیبوردتان می توانید از ابزارهایی مثل ابزار تست کیبورد مایکروسافت استفاده کنید.

با تمام این تفاسیر، آیا باید حتما کیبوردی را تهیه کنیم که قابلیت رول‌اور بی‌نهایت داشته باشد؟ مسلما اگر یک کاربر عادی هستید، پاسخ به این سوال یک خیر بیشتر نیست اما اگر یک تایپیست حرفه‌ای هستید یا به شدت اهل بازی‌های ویدیویی هستید، طبیعتا رول‌اور محدودِ کیبورد می‌تواند برای شما عذاب‌آور باشد. برای مثال گیمرها در یک بازی اکشن در قدم اول به دکمه‌ی Shift نیاز دارند تا کاراکترِ داخل دنیای بازی بدود. سپس گیمر باید دکمه‌ی W یا A را فشار دهد تا جهت حرکت تشخیص داده شود. در این میان شاید نیاز باشد تا کاراکترِ درون بازی از یک سکو یا پلتفرمی بپرد. در این حالت گیمر باید دکمه‌ی Space را هم فشار دهد. تصور کنید در حین پرش نیاز باشد تا خشاب سلاحِ کاراکتر هم باید عوض شود. گیمر باید علاوه بر Space، دکمه‌‌ی R را هم فشار دهد. در همین مثال ساده، شما پنج دکمه‌ی کیبورد را با یک دست در فاصله‌ی زمانی بسیار محدود فشرده‌اید. با تمامی این تفاسیر، شما به یک کیبورد شش یا حداکثر ۱۰ رول‌اور نیاز دارید.

کیبورد مخصوص بازی ردراگون مدل K208- lks2030

بسیاری از کاربران از کیبوردهای مکانیکی برای تایپ حرفه‌ای استفاده می‌کنند؛ چراکه تجربه‌ی بهتری را به فرد منتقل می‌کند اما این تجربه کاملا بستگی به کیفیت و رابط کاربری کیبورد دارد. کیبوردهای جزیره‌ای به طور کلی برای محیط‌های اداری کارایی دارند؛ چراکه سر و صدای کمتری را تولید می‌کند و می‌توان راحت‌تر در اماکنی مثل فضاهای عمومی و کتابخانه‌ها که سکوت در آنجا حکم‌فرماست استفاده کرد.

با تمام این تفاسیر، از آنجایی که کیبوردهای مکانیکی قابلیت شخصی‌سازی دارند، می‌توان دکمه‌های کیبورد را با یک مدل دکمه‌های دیگر جایگزین کرد که یک بخش بالشتکی دارند. این بالشتک‌ها می‌توانند به طرز جدی موجب کاهش سر و صدای ناشی از فشردن دکمه‌ها شوند.

 

تفاوت‌‌های میان کیبورد جزیره‌ای و مکانیکی از لحاظ قیمت


کیبورد مکانیکی

 

کیبوردهای مکانیکی در مقایسه با مدل جزیره‌ای گران‌قیمت‌تر هستند؛ چراکه کیبوردهای مکانیکی کیفیت ساخت بالاتری داشته و اجزای اضافی دیگری نظیر نورپردازی و اتصال بی‌سیم هم در بدنه‌ی این نوع کیبوردها می‌توان تعبیه کرد که طبیعتا روی قیمت کیبورد تاثیرگذار خواهد بود.

کیبوردهای جزیره‌ای در مقایسه با مدل مکانیکی ارزان‌قیمت است. اگر به دنبال خرید یک کیبورد ارزان قیمت هستید، خرید کیبورد جزیره‌ای منطقی‌تر است. اگر شما یک کاربر عادی هستید، با خرید این مدل کیبورد می‌توانید با خیال راحت به کارهای روزمره‌ی خود بپردازید. در غیر این صورت، اگر شما یک گیمر حرفه‌ای هستید یا تایپ کردن به صورت حرفه‌ای بخشی از مهارت‌های شغلی شما محسوب می‌شود، خرید یک کیبورد مکانیکی پیشنهاد بهتری است. با تمامی این تفاسیر، در حال حاضر شما ضمن در نظر گرفتن بودجه‌ی خرید، بسته به نیازهای خود و همچنین سبک و سنگین کردن نقاط قوت و ضعف موجود در کیبوردهای مکانیکی و جزیره‌ای می‌توانید بهترین کیبورد را برای سیستم رایانه‌ی شخصی خود خریداری کنید.

 

 

مطالب بیشتر در سایت سپهر دیجیتال