چند روز قبل گوشی iQOO 9 Pro معرفی شد که خارج از بازار چین بسیاری از کاربران با این برند آشنایی ندارند. به طور مشخص این برند زیرمجموعهی ویوو است که آن هم زیرمجموعهی هلدینگ BBK محسوب میشود. برای یادآوری باید بگوییم که شرکتهای وانپلاس، اوپو، ویوو و ریلمی همگی زیرمجموعهی این هلدینگ بزرگ هستند. یکی از ویژگیهای قابل توجه این گوشی، سرعت شارژ ۱۲۰ واتی آن است که البته نباید شارژ بیسیم ۵۰ واتی را از قلم بیندازیم.
با سپهر دیجیتال همراه باشید.
طبق اعلام برند iQOO، این گوشی پرچمدار در عرض فقط ۲۰ دقیقه به طور کامل شارژ میشود و اگر گوشی را به مدت ۸ دقیقه به شارژر وصل کنید، میزان شارژ باتری به ۵۰ درصد میرسد. در کنار این گوشی، باید به گوشیهایی مانند شیائومی ۱۱T پرو و ۱۱i هم اشاره کنیم که از سرعت شارژ ۱۲۰ واتی پشتیبانی میکنند و ریلمی هم قصد دارد به زودی یک گوشی با این سرعت شارژ را معرفی کند. سال گذشته شرکت Infinix از یک گوشی مفهومی با سرعت شارژ ۱۶۰ واتی رونمایی کرد و این یعنی به زودی در این زمینه شاهد بهبودهای قابل توجهی خواهیم بود.
روی هم رفته شرکتهای چینی علاقهی زیادی به افزایش سرعت شارژ گوشیهای خود دارند و به همین خاطر همواره در حال تلاش برای افزایش این محدودیت هستند. در همین حال، سامسونگ همچنان ریسک نمیکند و گوشیهای پرچمدار گلکسی S22 پلاس و اولترا از شارژ ۴۵ واتی پشتیبانی میکنند. اما طبق بررسیهای صورت گرفته، سرعت شارژ این دو گوشی تفاوت چندانی با گلکسی S21 ندارد که از سرعت شارژ ۲۵ واتی بهره میبرد.
اینکه چرا سامسونگ در این زمینه تا حد زیادی محافظهکارانه عمل میکند تا حد زیادی قابل درک است. بسیاری از کاربران همچنان ماجرای انفجار گلکسی نوت ۷ را به یاد دارند که همین موضوع چندین میلیارد دلار به سامسونگ ضرر رساند و مدیران این شرکت تصمیم گرفتند به جای استفاده از استاندارد اختصاصی برای شارژ گوشی، از استانداردهای موجود بهره ببرند. به همین خاطر گوشیهای پرچمدار و میانردهی این شرکت از استاندارد رایج USB Power Delivery 3.0 بهره میبرند.
سامسونگ با بهرهگیری از این استاندارد رایج، دیگر لازم نیست برای این موضوع زمان و بودجهی زیادی را صرف کند و در ضمن باید به کنار رفتن نگرانیهای مربوط به حرارت تولیدی بیش از حد هم اشاره کنیم. اگرچه شارژ ۲۵ واتی به اندازهی ۱۲۰ وات یا حتی ۶۵ وات هیجانانگیز نیست، اما برای بلندمدت گزینهی بهتری محسوب میشود. وانپلاس و اوپو اعلام کردهاند که سرعت شارژ ۶۵ واتی بعد از ۸۰۰ چرخهی شارژ (حدود ۲ سال استفاده)، عمر باتری را به طور قابل توجهی کاهش نمیدهد. اما این اعداد برای شرایط ایدئال مطرح شدهاند و در شرایط واقعی هرچقدر سرعت شارژ بالاتر باشد، عمر باتری هم با سرعت بیشتری کاهش پیدا میکند.
در این شرایط، سامسونگ در کل ترجیح داده که از رقابت بر سر سرعت شارژ گوشیهای هوشمند کنار برود. همچنین باید خاطرنشان کنیم بسیاری از کاربران با شارژ ۲۵ واتی مشکلی ندارند و این سرعت به خوبی نیازها و انتظارات آنها را پوشش میدهد. به عنوان مثال میتوانیم به گلکسی S21 فن ادیشن اشاره کنیم که در عرض ۲۸ دقیقه شارژ باتری آن از ۰ به ۵۰ درصد میرسد و برای شارژ کامل هم باید ۷۰ دقیقه منتظر بمانید. این یعنی زمان انتظار برای شارژ این گوشی حدود ۲ برابر وانپلاس ۹ پرو است اما از سوی دیگر بسیاری از کاربران گوشی خود را از شب تا صبح به شارژر وصل میکنند تا بتوانند یک روز کامل از گوشی موردنظر بهره ببرند. اگرچه در مورد مضرات شارژ شبانه مقالات زیادی منتشر شده، ولی گوشیهای جدید طوری ساخته شدهاند که ضررهای چنین کاری را تا حد زیادی کاهش دادهاند.
برای کاربرانی که عادت دارند شب تا صبح گوشی خود را به شارژر وصل کنند، عمر باتری اهمیت بیشتری نسبت به سرعت شارژ دارد. از سوی دیگر باید خاطرنشان کنیم بیشتر گوشیهای سامسونگ به مدت ۳ سال از آپدیت نرمافزاری بهرهمند میشوند و گوشیهای پرچمدار هم به مدت ۴ سال آپدیتهای اصلی اندروید را دریافت میکنند. این یعنی سامسونگ میخواهد کاربران به مدت بیشتری از گوشیهای این شرکت استفاده کنند و در این شرایط، عمر باتری بهتر نقش مهمی برای افزایش رضایت کاربران ایفا میکند.