نقد و بررسی گوشی شیائومی ردمی ۱۰

قیمت گوشی شیائومی ردمی ۱۰


ردمی به خط تولید گوشی‌های اقتصادی شیائومی معروف است و مدل جدید آن نیز از این قائده مستثنی نیست. قیمت گوشی شیائومی ردمی ۱۰ حدود 160 یورو اعلام شده است. برای اطلاع از قیمت گوشی ردمی ۱۰ در ایران باید منتظر عرضه و واردات آن باشیم، اما به طور قطع می‌توان گفت این مدل در بازار ایران هم در دسته‌ی گوشی‌های اقتصادی قرار می‌گیرد.

البته از عرضه این مدل هنوز مدت زمان زیادی نگذشته و تا گوشی شیائومی ردمی ۱۰ قیمت باثباتی داشته باشد احتمالاً چند ماه زمان لازم است، با این حال 160 یورو به اندازه‌ی کافی برای این گوشی عادلانه به نظر می‌رسد و حتی در صورتی که با کاهش قیمت گوشی ردمی ۱۰ مواجه نشویم هم همچنان قیمت این گوشی مقرون‌به‌صرفه است.

به نظر شما redmi 10 قیمت بالایی در ایران خواهد داشت یا مقرون‌به‌صرفه خواهد بود؟

مشخصات گوشی شیائومی ردمی ۱۰ از نظر نرم افزار


گوشی شیائومی ردمی ۱۰ طبیعتاً با آخرین بروزرسانی رابط کاربری اختصاصی و جذاب شیائومی یعنی MIUI 12.5 بر پایه اندروید 11 عرضه می‌شود. این رابط کاربری ویژگی‌های جالب توجه زیادی را در اختیار کاربر قرار می‌دهد و محیط گرافیکی روان و ساده‌ای را ارائه می‌دهد. اگر تجربه‌ی استفاده از گوشی‌های شیائومی را داشته باشید قطعاً می‌دانید که MIUI یا همان رابط کاربری اختصاصی شیائومی تفاوت بسیاری با اندروید خام دارد و در طول سال‌ها پوسته‌ی نرم‌افزاری که شیائومی روی اندروید می‌کشد به بلوغ رسیده است.

 

نرم‌افزار MIUI به روانی اجرا می‌شود و انبوهی از تنظیمات و سفارشی سازی‌های متنوع را حتی برای گوشی‌های میانرده‌ای مانند شیائومی ردمی ۱۰ به همراه دارد. بعلاوه سیستم با اپ‌های نصب شده‌ی پیش‌فرض کمتری وارد بازار می‌شود که در عمل فضای بیش‌تری را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. مهم‌تر از همه در کد نویسی نرم‌افزاری این نسخه بهبود‌های غیرقابل مشاهده‌ای صورت پذیرفته که در نهایت منجر به بهینه شدن مصرف انرژی و همچنین کاهش فضای ذخیره‌سازی که در زمینه مورد استفاده قرار می‌گیرد شده است.

صداهای نوتیفیکیشن، سوپر والپیپرها، افزایش کارایی، سرعت بالاتر و سبک‌تر بودن را نیز می‌توان  از جمله ویژگی‌های می یو آی 12.5 نام برد.

 

مشخصات شیائومی ردمی ۱۰ از نظر سخت افزار


شیائومی برای مهم‌ترین بخش از سخت‌افزار شیائومی ردمی ۱۰ این بار به سراغ تراشه‌ی جدید Helio G88 از شرکت مدیاتک رفته است. در واقع می‌توان گفت گوشی شیائومی ردمی ۱۰ اولین گوشیست که با این تراشه وارد بازار شده که نظر قدرت و عملکرد شباهت بسیار زیادی تراشه‌ی G85 دارد که پیش از این در برخی مدل‌ها بکار گرفته می‌شد. با این حال G88 کاملاً هم کپی نسخه‌ی قبلی نیست و در واقع بهبودهایی هم در آن صورت گرفته که بخش عمده‌ی آن اثراتی چون پردازش بهتر تصاویر و وضوح بیشتر نمایشگر را به دنبال دارد. Helio G88 اکنون قادرست رفرش‌ریت 90 هرتزی را در محتوای 1080پیکسلی پشتیبانی کند و همچنین می‌تواند سیگنال‌هایی که دوربین‌های 64 مگاپیکسلی برای آن می‌فرستند را به تصویر تبدیل کند.

تراشه‌ی بکار رفته در گوشی شیائومی ردمی ۱۰ بر پایه معماری 12 نانومتری ساخته شده و پردازنده‌ی مرکزی آن هشت هسته با مشخصات زیر دارد:

  • دو هسته با معماری  Cortex-A75 با نهایت فرکانس 2 گیگاهرتز
  • شش هسته با معماری Cortex-A55 با نهایت فرکانس 1.8 گیگاهرتز

برای تجزیه و تحلیل داده‌های گرافیکی، تراشه‌ی بکار رفته در گوشی شیائومی ردمی ۱۰ از پردازنده گرافیکی Mali-G52 استفاده کرده است. چون مشخصات کلی پردازشی این تراشه با سری قبلی ‌هیچ تفاوتی ندارد، عملکرد شیائومی ردمی ۱۰ هم به شبیه نسل پیشین است که از تراشه‌ی مشابه استفاده می‌کرد؛ در واقع نمی‌توان از این تراشه‌ها انتظار داشت بازی‌های سنگین را با سرعت و بدون لگ اجرا کنند، ولی همه‌ی ما می‌دانیم که گوشی‌های 160 یورویی مخصوص بازی ساخته نشده‌اند و کاربری که گوشی مناسب بازی می‌خواهد باید بیش‌تر هزینه کند؛ اما به طور کلی با توجه به  قیمت گوشی ردمی 10 مشخصات سخت افزاری آن معقول به نظر می‌رسد.

 

این مدل با ظرفیت و رم‌های متنوع وارد بازار شده که طبیعتاً میزان حافظه در قیمت گوشی شیائومی ردمی ۱۰ تأثیرگذار است. شما می‌توانید ردمی ۱۰ را در نسخه‌هایی با حافظه داخلی از نوع  eMMC 5.1 و تنوع ظرفیت 64/4، 128/4، 128/6 گیابایتی خریداری کنید. بدیهیست که ظرفیت کمتر قیمت کمتری هم داشته باشد. البته نیازی نیست زمان خرید شیائومی ۱۰ تمرکزتان را روی حافظه‌ی ذخیره سازی بگذارید، چرا که همان طور که گفتیم این مدل از نظر نرم‌افزاری طوری طراحی شده که حافظه‌ی ذخیره سازی موقت کمتری را اشغال کند و همچنین سیستم عامل نیز سبک است و حجم زیادی را به خود اختصاص نمی‌دهد. بعلاوه از آن‌جایی که شیائومی ۱۰ یک گوشی مناسب گیم و عملکردهای سنگین نیست، نیازی هم به فضای زیاد ندارد.

در مورد حافظه ذخیره سازی دائمی نیز جای نگرانی نیست، چرا که اکثر نسخه‌های گوشی شیائومی ردمی ۱۰ از کارت حافظه‌ی ذخیره‌سازی پشتیبانی می‌کنند (لازم به ذکرست که برای برخی از نسخه‌های گوشی ردمی 10 اسلات کارت حافظه جداگانه در نظر گرفته نشده است).

طراحی ردمی ۱۰


ردمی ۱۰ طراحی زیبا و چشم‎‌نوازی دارد و حس مدرن و به‌روز‌بودن را به کاربر القاء می‌کند. شیائومی ردمی ۱۰ در ابعاد 161.9×75.5×8.9 میلی‌متری و با وزنی در حدود 181 گرم عرضه شده و از دو سیمکارت همزمان فعال پشتیبانی خواهد کرد.

پنل پشتی از جنس پلاستیک ساخته شده، ولی ظاهراً شبیه به شیشه مات بوده و به اندازه‌ی نسل قبلی براق نیست. این پنل با شیبی ظریف به سمت فریم گرد شده که در مجموع این ظاهر صاف و لطیف منجر به لغزنده شدن ردمی ۱۰ در دست می‌شود، ولی نه در حدی که اگر پنل از جنس شیشه ساخته می‌شد لیز بود. به طور کلی در دست گرفتن این مدل احساس بسیار خوبی به مخاطب القاء می‌کند و اینکه لکه‌ی اثر انگشت روی پنل پشت به جا نمی‌ماند در این احساس بی‌تأثیر نیست.

 

ماژول دوربین در پنل پشتی گوشی شیائومی ردمی ۱۰ نیز در جایگاه یک گوشی اقتصادی خیلی جذاب به نظر می‌رسد و طراحی جوان پسندانه‌ای را ارائه می‌دهد. این ماژول مستطیل شکل که 4 لنز و یک فلش LED را در خود جای داده اندکی برجسته است، در حدی که زمانی که گوشی را به پشت روی میز می‌گذارید تکان می‌خورد.

جنس فریم هم از پلاستیک است، ولی ظاهراً شبیه به فریم های آلومینیومی به نظر می‌سد که در مجموع این پلاستیک‌های زیبا باعث شده‌اند شیائومی ردمی 10 ظاهری پرمیوم داشه باشد و در عمل جنس پلاستیکی اصلاٌ مشخص نیست.

پنل جلویی این مدل از جنس شیشه و تقریباً یکدست است. در بالای این صفحه دوربین سلفی با طراحی مدرن پانچ-هول جای گرفته که با توجه به کلاس قیمت گوشی شیائومی ردمی ۱۰ طراحی متعادلی به نظر می‌رسد. همچنین کناره‌ها و لبه‌ی بالایی اطراف نمایشگر را حاشیه‌ی باریکی پوشانده، ولی حاشیه‌ی پایین بیشتر است که البته چندان به چشم نمی‌خورد. برای محافظت از پنل جلویی ردمی 10 هم گوریلاگلس 3 در نظر گرفته شده از نمایشگر در برابر خط و خش محافظت می‌کند.

 

در لبه‌ی بالایی گوشی شیائومی ردمی ۱۰ یکی از اسپیکرها به همراه IR بلستر و جک 3.5 میلی متری هدفون و در لبه‌ی پایینی اسپیکر دوم در کنار USB تایپ C  قرار گرفته است.در لبه‌ی سمت راست هم اسکنر خازنی اثر انگشت که با کلید پاور ادغام شده در زیر راکر کنترل صدا جای دارد. سنسور اثر انگشت در گوشی ردمی 10 از سرعت بسیار خوبی برخوردارست و دقت آن کاملاً قابل اتکاست.

لوگوی ردمی نیز در قسمت پایین سمت چپ گوشی ردمی 10 به چشم می‌خورد. اگر قصد خرید redmi 10 را دارید، می‌توانید مدل مورد نظر خود را از بین رنگ‌های سفید، آبی دریایی و خاکستری تیره انتخاب کنید.

 

نمایشگر ردمی 10


با وجودی که برای صرفه‌جویی در قیمت گوشی ردمی 10 به جای اولد از پنل LCD برای نمایشگر این مدل استفاده کرده، اما در جایگاه یک گوشی اقتصادی عملکرد این صفحه نمایش کم‌نظیرست.

 

مشخصات ردمی 10 از نظر نمایشگر به صورت زیر است:

  • پنل LCD با اندازه‌ی 6.5 اینچی

  • پشتیبانی از نرخ نوسازی تصویر تا 90 هرتز

  • نسبت 83.4 درصدی نمایشگر به پنل جلویی

  • رزولوشن 1080×2400 پیکسل

  • نسبت طول به عرض 20 به 9

  • تراکم پیکسلی 405 پیکسل در هر اینچ

  • پیک روشنایی 400 نیت

  • محافظت شده توسط نسل سوم کورنینگ گوریلا گلس

پیک روشنایی نمایشگر گوشی شیائومی ردمی ۱۰ تا 400 نیت می‌رسد که در عمل این سطح از روشنایی برای استفاده در زیر نور مستقیم کافی به نظر نمی‌رسد، ولی برای استفاده از گوشی ردمی ۱۰ در نور روز و در فضای بیرون می‌توانید آن را روی حالت تیره یا همان دارک مود تنظیم کنید. با این حال در حالت کلی روشنایی نمایشگر کم نیست و به اندازه‌ی کافی شارپ است. همچنین اگر به نرم‌افزار اجازه دهید روشنایی نمایشگر را برایتان تنظیم کند، احتمالاً بازخورد بهتری را احساس می‌کنید، چرا که در نور روز نمایشگر در روشن‌ترین حالت می‌تواند روشنایی  تا 477 نیت را نیز ارائه دهد. این میزان کافی به نظر می‌رسد و می‌توان به آن تکیه کرد، به هر حال با توجه به قیمت گوشی ردمی ۱۰ بیش از این هم نمی‌توان از آن انتظار داشت.

 

نمایشگر redmi 10 دارای نسبت قابل توجه 1:1494 در کنتراست تصویر بوده که نشاندهنده‌ی دامنه‌ی دینامیکی بسیار گسترده‌ای که می‌تواند ارائه دهد است و همچنین رنگ ها را با دقت بسیار خوبی نمایش می‌دهد.

رفرش ریت نمایشگر تا 90 هرتز پشتیبانی می‌شود و در عمل شما می‌‎توانید نرخ نوسازی تصویر را روی 60 و یا 90 هرتز تنظیم کنید؛ تنها مسئله این است که گزینه‌هایی که برای تنظیم رفرش ریت در دست است، فقط به همین دو میزان محدود می‌شود و در حال حاضر راهی برای تنظیم آن روی 30 و یا 45 هرتز وجود ندارد، بعلاوه قابلیت هماهنگی نرخ نوسازی با محتوا وجود ندارد، یعنی به عنوان مثال اگر شما رفرش ریت را روی 90 هرتز تنظیم کرده باشید و تصویر نمایشگر شما به مدت 10 ثانیه روی یک عکس ثابت باشد، همچنان در هر ثانیه 90 بار تصویر تازه می‌شود که در عمل منجر به مصرف بیش از حد انرژی می‌شود (البته نه در حدی که شارژ باتری با روشن بودن نمایشگر فوری خالی شود).

 

از همین رو پیشنهاد می‌کنیم اگر قصد مطالعه‌ی کتاب و یا مشاهده‌ی تصاویر گالریتان با گوشی شیائومی ردمی ۱۰ را دارید، نرخ نوسازی تصویر را روی 60 هرتز تنظیم کنید تا مصرف باتری کمتر شود. البته نیازی نیست نگران طول عمر باتری شیائومی ردمی ۱۰ باشید. شیائومی برای این مدل یک باتری بزرگ و قابل اتکا در نظر گرفته که در بخش‌های بعدی  آن را به صورت تخصصی بررسی می‌کنیم.

 

مشخصات گوشی ردمی ۱۰ از نظر صدای خروجی


همان طور که پیش از این ذکر کردیم گوشی ردمی ۱۰ از دو اسپیکر استریویی با حجم صدای زیاد بهره می‌برد که در لبه‌های بالایی و پایینی گوشی جای گرفته‌اند. همین که در رنج قیمت گوشی شیائومی ردمی ۱۰ برای این مدل اسپیکرهای استریویی در نظر گرفته به اندازه‌ی کافی تحسین برانگیز است، اما جالب اینجاست که این اسپیکرها از صدای بسیار واضح و خوبی هم برخوردارند.

در واقع محتوای صوتی بازپخش شده توسط گوشی شیائومی ردمی ۱۰ حتی در بالاترین میزان ولوم هم از کمترین اعوجاج صدا برخوردارست و موزیک به وضوح به سمت گوش‌هایتان جاری می‌شود. همچنین این بلندگوها با سمتی که کاربر به تماشای ویدئو می‌پردازد هماهنگ شده که در نتیجه باعث بلند و شفاف‌تر به گوش رسیدن صدای بازیگران در همه‌ی سناریوهایی که با گوشی ردمی ۱۰ محتوای ویدئویی تماشا می‌کنید می‌شود.

 

باتری شیائومی ۱۰


باتری با ظرفیت 5000 میلی‌آمپر وظیفه تأمین انرژی شیائومی ۱۰ را بر عهده دارد. این باتری با فست شارژ 18 واتی عرضه می‌شود. همچنین، شارژ معکوس 9 واتی هم برای redmi 10 در نظر گرفته شده که می‌توانید برای شارژ کردن گجت‌های خود مثل ساعت هوشمند روی آن حساب کنید.

 

واقعیت این است که 5000 میلی‌آمپر برای گوشی که از یک تراشه‌ی میانرده استفاده می‌کند و سرعت  متوسطی دارد و همچنین نمایشگرش زیاد روشن نیست، فوق‌العاده زیاد به نظر می‌رسد و از همین رو می‌توانید یکی از بالاترین طول عمرهای باتری بین گوشی‌های هوشمند را در گوشی شیائومی ردمی 10 تجربه کنید. در واقع در حالت آماده بکار باتری گوشی شیائومی ردمی ۱۰ می‌تواند تا 127 ساعت دوام داشته باشد و اگر گوشی را برای تماشای محتوای ویدئویی مورد استفاده قرار دهید، تا 13 ساعت می‌توانید از آن استفاده کنید. این زمان در صورت استفاده از گوشی برای وب گردی به 16 ساعت و 42 دقیقه و برای مکالمات به 64 ساعت و 37 دقیقه افزایش می‌یابد.

شارژ یک باتری 5000 میلی‌آمپری هم با فست شارژ 18 واتی همان طور که انتظار می‌رود نیازمند صرف زمان زیادیست. در واقع شارژ کامل باتری شیائومی ردمی ۱۰ از صفر تا صد درصد بیش از 2 ساعت زمان می‌برد، ولی با توجه به طول عمر بالای باتری می‌توان گفت که احتمالاٌ هر روز نیازی به شارژ کردن آن به صورت کامل ندارید.

البته در نظر داشته باشید با توجه به بازار فروش، ممکن است شیائومی شارژر 18 واتی را در جعبه‌ی گوشی قرار ندهد.

 

دوربین گوشی شیائومی ردمی ۱۰


گوشی شیائومی ردمی ۱۰ چهارگانه بوده و لنزهای متنوعی را در ماژول جذاب خود جای داده است.

 

مشخصات دوربین ردمی 10 شیائومی به شرح زیر است:

  • لنز اصلی 50 مگاپیکسلی واید

  • لنز 8 مگاپیکسلی اولتراواید با زاویه‌ی باز 120 درجه

  • لنز 2 مگاپیکسلی ماکرو

  • لنز 2 مگاپیکسلی ثبت عمق

 

یکی از بهترین ارتقاء‌هایی که در گوشی ردمی ۱۰ به نسبت نسل قبلی می‌توان مشاهده کرد در بخش دوربین است. لنز اصلی دوربین دارای سنسور 50مگاپیکسلی جدید سامسونگ یعنی ISOCEL JN1 است که بخش دوربین را با مشخصات چشمگیری در کلاس میانرده‌ها هدایت می‌کند. این دوربین هرچند در نور روز عملکرد متوسطی دارد، ولی در حالت عکاسی در شب یا نایت-مد عملکرد چشم‌گیری در مقایسه با نسل قبلی داراست و حتی کیفیت عکس‌های گرفته شده در شب توسط دوربین شیائومی ردمی ۱۰ به حدی بالاست که قابلیت رقابت با گوشی‌های گران‌قیمت‌تر را داراست.

 

دوربین سلفی 8 مگاپیکسلی نیز به نسبت قبل و از نوع واید بوده و مثل دوربین اصلی گوشی شیائومی ردمی ۱۰ می‌تواند فیلمبرداری را با سرعت 30 فریم در ثانیه و با کیفیت 1080 انجام دهد.

مهم‌ترین دلیل بهبود تصاویر در redmi 10 نسبت به نسل قبلی، برخورداری از تراشه‌ایست که سیگنال‌های دوربین را بهتر پردازش می‌کند و نوردهی بهتر صورت می‌گیرد و درنهایت تصویر خروجی شارپ‌تر و واضح‌تری را ارائه می‌دهد.

 

بررسی ارزش خرید شیائومی ردمی ۱۰


در زمان خرید گوشی حتی مهم تر از قیمت، ارزش خرید است. در واقع بارها دیده‌ایم که یک گوشی ارزان قیمت به بازار عرضه می‌شود ولی آنقدر مشخصات ناکارامدی دارد که ارزش همان مبلغ اندک را نیز ندارد. همان طور که درابتدای این نقد و بررسی گفتیم قیمت گوشی ردمی ۱۰ مناسب است و تنها با 160 یورو می‌توان آن را خرید و در ادامه مشخصات گوشی شیائومی ردمی ۱۰ را بررسی کردیم. حال به نظر شما  این میانرده‌ی شیائومیارزش خرید بالایی دارد؟

اگر تا به اینجا با ما همراه بوده باشید می‌دانید که گوشی شیائومی ردمی 10 یک میانرده با نمایشگر خوب و باتری قابل اتکاست که ظاهری شبیه به گوشی‌های بالارده‌تر از خودش دارد و البته خوش‌دست و شیک است. همچنین شیائومی تا حد زیادی تمرکزش را روی دوربین این مدل گذاشته که نتیجتاً عکس شیائومی ردمی ۱۰ بعنوان یک گوشی میانرده کیفیتی واقعاً قابل توجه دارد. با خرید گوشی redmi 10 می‌توانید یک گوشی میانرده که عملکرد قابل قبولی دارد داشته باشید و برای همه‌ی استفاده‌های روزانه و حتی گاهی گیمینگ روی آن حساب کنید.

بعلاوه این مدل را می‌توان یک گوشی کاملاً مناسب برای علاقه‌مندان به موسیقی نیز دانست، چرا که همه‌ی از فاکتورهای مورد نظر برای پخش موسیقی برخوردارست. حتی عکاس‌هایی که به دنبال یک گوشی اقتصادی هستند هم می‌توانند روی دوربین گوشی شیائومی ردمی ۱۰ حساب کنند و توسط آن تصاویر خلاقانه ای را ثبت کنند.

شما با توجه به مشخصات گوشی redmi 10 قیمت آن را چطور ارزیابی می‌کنید؟ کافیست نگاهی به قسمت مزایا و معایب ردمی10 در انتهای این صفحه بیاندازید تا به راحتی بتوانید ارزش خرید این مدل را تنها با یک نگاه تحلیل کنید.

 

مزایا گوشی شیائومی ردمی ۱۰ :


  • مناسب بودن قیمت گوشی شیائومی ردمی ۱۰
  • طراحی جذاب و ظاهر لوکس
  • باتری بزرگ با طول عمر فوق‌العاده
  • اسپیکرهای دوگانه‌ی استریویی
  • نمایشگر با کیفیت با رفرش ریت 90 هرتزی و دامنه‌ی دینامیکی وسیع
  • پشتیبانی از کارت حافظه‌ی خارجی
  • برخورداری از اسپیکر های استریویی باکیفیت
  • پشتیبانی از جک 3.5 میلی‌متری هدفون
  • برخورداری از IR  بلستر

معایب شیائومی ردمی ۱۰ :


  • فست شارژ 18 واتی
  • استفاده از پلاسیک در ساخت پنل پشت و فریم
  • روشنایی نه چندان زیاد نمایشگر
  • عدم پشتیبانی از NFC