عدم استفاده از تراشه‌های اگزینوس در گوشی‌های تاشوی سامسونگ دلیل اصلی موفقیت آن‌هاست

 

تحلیل عملکرد موفق گوشی‌های تاشوی سامسونگ در فروش نشان می‌دهد تصمیم شرکت کره‌ای مبنی بر عدم استفاده از تراشه‌های اگزینوس در این محصولات، دلیل اصلی موفقیت آن‌ها به حساب می‌آید.

با سپهر دیجیتال همراه باشید.

 

اگرچه گوشی‌های تاشو در ابتدای مسیر خود قرار دارند اما سامسونگ توانست بعد از گذشت دو سال، اعتماد کاربران را به شکل عجیبی به خود جلب کند؛ به گونه‌ای که این روزها کاربران بی‌صبرانه منتظر مدل‌های جدید هستند. البته بیشتر موفقیت گوشی‌های تاشوی سامسونگ به خاطر مدل زد فلیپ است، اما به صورت کلی، موفقیت آن‌ها خوب ارزیابی می‌شود.

اما نکته‌ای که در این جا وجود دارد، فروش بالای این گوشی‌ها نیست؛ بلکه عملکرد عالی سامسونگ در جلب رضایت مشتریان است. شرکت کره‌ای در فروش پرچم‌دارهای خود تا این اندازه عملکرد خوبی ندارد، اما برای فروش گوشی‌های تاشو می‌بینیم که فعلا موفق بوده است.

امسال حتی سامسونگ می‌خواهد از نسل چهارم از گوشی‌های تاشوی خود رونمایی کند. البته برای مدل فولد، امسال چهارمین سال و برای مدل فلیپ هم سومین سال خواهد بود. با توجه به بازخورد کاربران در رابطه با این گوشی‌های مورد انتظار، به نظر می‌رسد یکی از مواردی که به عنوان نقطه قوت این گوشی‌ها توانسته نظر مثبت کاربران را به خود جلب کند، پردازنده‌ی آن‌ها است؛ اسنپدراگون. پردازنده‌ای که سال‌هاست کاربران گوشی‌های سامسونگ ملتمسانه از شرکت می‌خواهد از آن در گوشی‌های پرچم‌دار خود استفاده کند اما هر بار شاهد بکارگیری پردازنده‌های نه چندان خوب اگزینوس در اکثر مدل‌ها هستیم.

سامسونگ در تمام طول این مدت که مشغول تولید گوشی تاشو بوده، برای آن‌ها از تراشه‌های ساخت کوالکام استفاده کرده و خوشبختانه برنامه‌ای هم برای تغییر این روند ندارد. این در حالی است که گفته می‌شود شرکت کره‌ای می‌خواهد امسال تولید گوشی‌های تاشو را نیز بیشتر کند.

این خبر بسیار عالی است چون اگزینوس ۲۲۰۰ که از پردازنده‌ی گرافیکی ساخت AMD نیز بهره می‌برد، به معنای واقعی کلمه، فاجعه است. البته به شخصه فکر می‌کنم این تراشه به سرنوشتی مثل گوشی‌های تاشو دچار شده و به مرور زمان بهتر و بهتر خواهد شد. چون سامسونگ دیگر از هسته‌های اختصاصی خود استفاده نمی‌کند، برای ساخت گرافیک هم به یکی از بهترین شرکت‌های فعال در این زمینه متوسل شده است. فقط مشکل اینجاست که وظیفه‌ی طراحی و ساخت را خود شرکت کره‌ای بر عهده دارد و همین موضوع سبب می‌شود این همه مشکل به وجود بیاید.

 

پردازنده‌های اسنپدراگون همچنان در نزد کاربران محبوبیت بالایی دارند


 

پر بودن ظرفیت سفارشات TSMC طی چند سال اخیر باعث شده کوالکام برای ساخت تراشه به سامسونگ متوسل شود. همکاری با سامسونگ همانا و آغاز مشکلات عجیب و غریب برای تراشه‌های اسنپدراگون، همانا. برای مثال اسنپدراگون ۸ نسل ۱؛ این پردازنده علی‌رغم توان پردازشی بی‌نظیری که دارد، در عمل می‌بینیم که خیلی عملکرد پایداری ندارد. البته با تمام این تفاسیر، باز هم از اگزینوس ۲۲۰۰ تراشه‌ی بهتری است. همینکه جو مثبت‌تری اطراف آن وجود دارد کافی است تا فروش بالای گوشی‌های سامسونگ تضمین شود.

طبق خبرهای منتشر شده، اگر سامسونگ تصمیم بگیرد به همین سیاست خود ادامه دهد، یعنی از تراشه‌های اسنپدراگون در گوشی‌های تاشوی خود در تمامی بازارها استفاده کند، قطعا می‌تواند باز هم در جلب رضایت کاربران عملکرد موفقی داشته باشد. کاربران اگر با پردازنده‌های کوالکام به مشکل بر بخورند، اعتراضی نمی‌کنند ولی اگر این مشکل حتی با شدت کمتر از طرف پردازنده‌های اگزینوس باشد، سامسونگ را سرزنش می‌کنند.

طبق خبرهای منتشر شده، گفته می‌شود شاید حتی گوشی‌های تاشوی امسال سامسونگ با تراشه‌ی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ پلاس به عنوان قلب تپنده راهی بازار شوند. این تراشه توسط TSMC و با فناوری ۴ نانومتری این شرکت که بسیار بهتر از فناوری سامسونگ نیز هست تولید خواهد شد که انتظار می‌رود باعث بهبود وضعیت پایداری و ثبات عملکرد آن شود.

البته حتی اگر از پردازنده‌ی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ هم در آن‌ها استفاده شود، باز هم خبر خوبی است، چون اینطور برداشت می‌شود که شرکت کره‌ای یک بار هم که شده به نظر کاربرانش احترام گذاشته و دست از پردازنده‌های اختصاصی خود برداشته است. حال باید منتظر ماند و دید چه پیش می‌آید. امیدواریم سامسونگ نظر خود را تغییر ندهد و در برخی از بازارها گوشی‌های تاشوی خود را با پردازنده‌ی اگزینوس ۲۲۰۰ راهی بازار نکند، چون این واقعاً بدترین اتفاقی است که می‌تواند بیفتد.