سامسونگ هر ساله تعدادی از بهترین گوشیهای اندرویدی را راهی بازار میکند اما نرمافزار استفاده شده در این گوشیها همسطح سختافزار آنها نیست. همانطور که احتمالا میدانید، رابط کاربری گوشیهای سامسونگ OneUI نام دارد و میتوان گفت که مهمترین نقطه ضعف گوشیهای این شرکت محسوب میشود. اول از هر چیزی باید بگوییم که این موضوع تا حد زیادی سلیقهای است. این یعنی شاید شما هیچ مشکلی با نرمافزار این گوشیها نداشته باشید. اما حتی اگر OneUI را دوست دارید، احتمالا نمیتوانید تعدادی از مشکلات و ضعفهای آن را کتمان کنید.
با سپهر دیجیتال همراه باشید.
دردسرهای بیکسبی
بیکسبی محصول بسیار عجیبی است. از یک طرف به نظر میرسد این سرویس برای سامسونگ اهمیت زیادی دارد اما از جهات دیگر این شرکت طوری عمل میکند که گویی بیکسبی اصلا وجود ندارد. متاسفانه گوشیهای گلکسی از حوزههایی هستند که بیکسبی در آنها حضور گستردهای دارد. اگر با بیکسبی آشنا نیستید، به طور خلاصه باید بگوییم که یک دستیار مجازی مانند گوگل اسیستنت و سیری است. با این حال از نظر کیفیت و امکانات اصلا به پای گوگل اسیستنت نمیرسد. باید خاطرنشان کنیم تمام گوشیهای سامسونگ به دلیل بهرهگیری از اندروید از گوگل اسیستنت هم بهره میبرند.
آزاردهندهترین نکته در مورد بیکسبی همین است؛ هیچ دلیل منطقی برای حضور آن در گوشیهای مختلف وجود ندارد. اگرچه سامسونگ بودجهی هنگفتی را برای توسعهی این سرویس هزینه کرده، اما دیر یا زود باید شکست را بپذیرد و با کنار گذاشتن آن از گوشیهای خود، تجربهی کاربری را بیش از پیش مختل نکند.
اپلیکیشنهای دوگانه
در بخش قبلی اشاره کردیم که گوشیهای سامسونگ با وجود بهرهگیری از گوگل اسیستنت، از دستیار صوتی بیکسبی هم بهره میبرند. اما این مشکل فراتر از بیکسبی است. زمانی که گوشی سامسونگ را میخرید، با تعداد زیادی اپ تکراری مواجه میشوید. به طور مشخص، سامسونگ تعدادی اپلیکیشن توسعه داده که توسط گوگل هم توسعه پیدا کردهاند و عملا برای یک کارکرد مشخص با دو اپلیکیشن مشابه در گوشی خود سروکار دارید. در ادامه میتوانید نام تعدادی از این اپلیکیشنهای تکراری را مشاهده کنید:
*
برخی از این اپها مانند Google Calendar را میتوانید حذف کنید ولی انجام چنین کاری برای اپلیکیشنهای سامسونگ امکانپذیر نیست. بنابراین اگر اهل استفاده از اپلیکیشنهای گوگل باشید، چارهای جز تحمل نسخهی سامسونگ آنها را ندارید. در مورد تقویم هم چنین رویکردی میتواند منجر به دریافت نوتیفیکشن از دو اپلیکیشن جداگانه شود.
به دلیل اصرار بر ادامهی این روند، تعدادی از اپلیکیشنهای سامسونگ که واقعا عالی هستند هم مورد توجه بسیاری از کاربران قرار نمیگیرند. به عنوان مثال میتوانیم به اپلیکیشنهای Samsung Internet و Samsung Health اشاره کنیم که حرف زیادی برای گفتن دارند ولی در بین تعداد زیادی اپلیکیشن تکراری غیرضروری چندان به چشم نمیآیند.
بیش از حد بودن شمار ویژگیهای نرمافزاری
در نهایت یکی دیگر از مشکلات رابط کاربری گوشیهای سامسونگ، شمار بسیار زیاد ویژگیهای نرمافزاری است. اگرچه برخی از این مشخصهها واقعا مفید هستند، اما در کل تعداد آنها بیش از حد انتظار است. به همین خاطر حتی بسیاری از خورههای تکنولوژی هم از وجود تعداد زیادی از این مشخصهها خبر ندارند و مطمئنا وضعیت کاربران عادی در این زمینه بدتر است.
برخی کاربران میگویند چنین رویکردی را میپسندند زیرا میگویند افراد مختلف میتوانند از برخی از این ویژگیها استفاده کنند و مواردی هم که نیاز ندارند نادیده میگیرند. اما در کل از نظر اصول تجربه کاربری، زمانی که ویژگیهای نرمافزاری بیش از حد باشد، این موضوع کاربران زیادی را سردرگم میکند و به همین خاطر همواره توصیه میشود که شرکتها نباید در این زمینه زیادهروی کنند.
سخن آخر
با توجه به نکات مطرح شده، سامسونگ برای نرمافزار گوشیهای خود باید کمی سختگیرانهتر عمل کند. این شرکت با رابط کاربری OneUI میخواهد کارهای زیادی را انجام دهد. اینکه OneUI از زبان طراحی خاصی بهره میبرد یک نکتهی مثبت محسوب میشود اما تعدد ویژگیها و مواردی مانند اپلیکیشنهای دوگانه واقعا غیرضروری هستند.
به نظر میرسد سامسونگ میخواهد این پیام را به کاربران گوشیهای خود مخابره کند که در حال استفاده از محصولات سامسونگ هستند نه گوگل. اما مطمئنا سختافزار استفاده شده برای این گوشیها و البته طراحی خاص OneUI هم به تنهایی میتوانند این پیام را برسانند. شما در این مورد چه نظری دارید؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با ما و دیگران در میان بگذارید.