حذف شارژر و هندزفری از جعبه‌ی آیفون‌ها برای اپل ۶٫۵ میلیارد دلار سود داشت

طبق گزارش‌های جدید، حذف شارژر و هندزفری از جعبه‌ی آیفون‌ها برای اپل سودآور بوده چرا که باعث صرفه جویی ۶٫۵ میلیارد دلار شده است.

با سپهر دیجیتال همراه باشید.

 

در ماه ژوئن ۲۰۲۰ بود که مینگ‌چی کو، تحلیلگر نام‌آشنای اپل به منابع خبری اعلام کرد که سری آیفون ۱۲ بدون شارژر و هندزفری راهی بازار می‌شود. کاربران کاملا از این کار اپل تعجب کردند اما اپل معتقد بود برای حفاظت از محیط زیست، باید اندازه‌ی بسته‌بندی‌ها را کاهش می‌داد؛ چون با این کار کربن کمتری استفاده می‌شود و از طرفی تعداد بیشتری گوشی در یک دوره برای مناطق مختلف ارسال می‌شد. طبق ادعای اپل، با کاهش اندازه‌ی بسته‌بندی آیفون‌ها، ۷۰٪ آیفون بیشتر در بارچین مخصوص ارسال کالا قرار می‌گرفت.

با این کار اپل توانست هر بار، آیفون بیشتری را به مناطق مختلف ارسال کند. همچنین به صورت کلی، ۲ میلیون تن از میزان کربن استفاده شده در بسته‌بندی گوشی‌های این شرکت هم کاهش پیدا کرد که معادل خروج ۵۰۰٫۰۰۰ خودرو از جاده است. البته‌ همه‌ی این‌ها ادعای اپل است.

کمی بعد از اپل، سامسونگ و گوگل هم تصمیم گرفتند برای حفاظت از محیط زیست، بسته‌بندی محصولات خود را کوچک‌تر کنند و تمام آنچه را که باید درون آن می‌بود حذف کردند. اما هر کسی اعتقاد ندارد که این کار اپل به خاطر حفاظت از محیط زیست بوده است. برخی‌ها می‌گویند اگرچه اپل خواسته این کار را برای حفاظت از سرسبزی و فضای سبز انجام دهد اما منظورش از «سبز» رنگ پول بوده است.

اگر دقت کرده باشید، اپل با ورود اولین سری از آیفون‌های ۵G خود تصمیم به انجام این کار گرفت. برخی‌ها معتقد هستند اپل برای اینکه هزینه‌ی بالای تعبیه‌ی مودم‌های ۵G در گوشی‌هایش را جبران کند، مجبور شد از این استراتژی استفاده کند و چون کاربران این شرکت هر طوری که باشد باز هم گوشی‌های آن را خریداری می‌کنند، از این بابت که ممکن است کاربرانش کمتر شود هم نگرانی خاصی نداشت. در نتیجه هر آنچه کاربر باید به آن دسترسی داشت را حذف کرد و گوشی را با همان قیمت به فروش رساند.

 

به گزارش Daily Mail، با حذف شارژر و هندزفری از درون جعبه‌ی آیفون‌ها، تاکنون اپل ۵ میلیارد یورو صرفه‌جویی کرده که معادل ۶٫۵ میلیارد دلار است. این در حالی است که شرکت آمریکایی قیمت محصولاتش را هم اصلا کاهش نداده و از طرفی شارژر و هندزفری بی‌سیم و سیمی را به صورت جداگانه و با بسته‌بندی‌های مختلف به فروش می‌رساند. جالب است بدانید تا قبل از آیفون ۱۲ و تصمیمی که اپل گرفت، اصلا گوشی‌های اپل شارژر سریع نداشتند و با شارژر ۵ واتی عرضه می‌شدند. اما شرکت اعلام کرد آداپتور فست‌شارژ ۲۰ واتی را هم تولید کرده و با قیمت ۲۰ دلار به صورت جداگانه به فروش می‌رساند. حال اگر شما باشید، آیفون ۱۲ پرو مکس را با شارژر ۵ واتی که پیش‌تر در خانه داشتید شارژ می‌کردید؟ حتی برای خرید هندزفری هم باید ۲۰ دلار هزینه کنید چون در غیر این صورت، باید با ایرپادزهای بیش از ۱۰۰ دلاری طرف باشید.

در نظر بگیرید اگر قصد نداشته باشید که ایرپادز ۱۲۹ دلاری را خریداری کنید و در عین حال به هندزفری و شارژر سریع هم نیاز دارید، باید حدود ۳۸ دلار بپردازید. این حداقل مبلغی است که کاربر می‌تواند بپردازد تا به شارژر سریع و یک هندزفری سیمی معمولی دسترسی داشته باشد. حال تصور کنید چندین میلیون آیفون در هر سال به فروش می‌رسد.

کاهش اندازه‌ی جعبه و قرارگیری تعداد بیشتری آیفون در بارچین‌ها باعث شد اپل ۴۰٪ هزینه‌ی باربری کمتری بپردازد که در نتیجه باید باعث شود قیمت آیفون‌هایی که به دست مشتری می‌رسد کمتر باشد. اما نه تنها چنین چیزی را شاهد نیستیم بلکه گفته می‌شود شرکت آمریکایی به ازای هر آیفون، ۳۵ دلار هم ذخیره می‌کند. اپل از زمانی که اعلام کرد شارژر و هندزفری را از درون جعبه‌ی گوشی‌هایش حذف می‌کند تاکنون ۱۹۰ میلیون گوشی هوشمند روانه‌ی بازار کرده که با در نظر گرفتن میزان ۳۵ دلار یادشده، در مجموع ۶ میلیارد و ۶۵۰ میلیون تومان سود روانه‌ی شرکت شده است. یعنی اگر اپل تصمیم می‌گرفت این ۳۵ دلار را از کاربران نگیرد، اکنون این ما بودیم که در مجموع به این میزان سود می‌کردیم.

اگر هم بگوییم شرکت فقط موفق شد نیمی از این میزان را به‌عنوان سود خالص برای خود نگه دارد، باز هم با عدد بالای ۳ میلیارد و ۲۵۰ میلیون دلار طرف هستیم. حتی مبلغی را هم که کاربران برای خرید شارژر و هندزفری پرداخت کرده‌اند را هم حساب نکرده‌ایم چون در این صورت مبلغ بسیار بیشتر از حد تصور خواهد بود. Daily Mail حتی گفته که ۲۹۳٫۴ میلیون دلار هم مبلغی بوده که کاربران برای خرید لوازم جانبی اپل هزینه کردند و ما این مبلغ را هم محاسبه نکرده‌ایم.

اگر بخواهیم به یک جمع‌بندی برسیم، باید بگوییم اپل توانست با این کار سود خوبی کسب کند و محیط زیست را هم نجات دهد. اما با فروش شارژر و هندزفری جداگانه با بسته‌بندی‌های دیگر، باعث تعجب محیط زیست هم شد. با این حال ما کاربران نه تنها سودی از این کار نمی‌بریم بلکه با خرید هندزفری و شارژر به صورت جداگانه و آیفون بدون هیچ تخفیفی، ضرر هم می‌کنیم. البته اگر یکی از آیفون‌ها را خریداری کنیم. هرچند وقتی شرکتی می‌داند در هر صورت فروش دارد، اتخاذ چنین تصمیماتی اصلا دور از انتظار نیست.

کلیدواژه : اپلایفون