۵ مشکل طراحی گوشی‌های هوشمند که باید برطرف شوند

 

 

گوشی‌های هوشمند روز‌به روز بهتر می‌شوند و این خبر جدیدی نیست. با این حال در بین تمام پیشرفت‌های به دست آمده، طراحی گوشی‌های هوشمند هنوز با پیشرفت‌های گسترده‌ای روبرو نشده است. از اندازه‌ی بزرگ و پنل پشتی نامناسب گرفته تا هزینه‌ی بالای تعمیر، گوشی‌ها از نظر طراحی باید با بهبود‌های گسترده‌ای روبرو شوند. در ادامه به ۵ مورد از مشکلات طراحی گوشی‌های هوشمند می‌پردازیم که امیدواریم در سال‌های آینده برطرف شوند.

در ادامه این مقاله با سپهر دیجیتال همراه باشید.

 

اندازه‌ی بسیار بزرگ


طراحی گوشی‌های هوشمند

 

گوشی‌های بزرگ طبیعتا از نمایشگر غول‌پیکری بهره می‌برند و بنابراین می‌توانند تجربه‌ی بهتری در زمینه‌ی ارائه‌ی انواع محتوا به ارمغان بیاورند. اما وقتی که یک گوشی بسیار بزرگ باشد، استفاده یک دستی از آن بسیار سخت می‌شود. از سوی دیگر، این نوع گوشی‌ها طبیعتا از باتری‌های بزرگ‌تری بهره می‌برند و باتری بزرگ‌تر هم به معنای افزایش ضخامت و وزن است. در ضمن تعداد زیادی از کاربران برای گوشی خود از کیس محافظ استفاده می‌کنند و این یعنی ضخامت بدنه بسیار بیشتر هم می‌شود.

البته طبیعتا شرکت‌ها این گوشی‌ها را در پاسخ به نیاز کاربران تولید می‌کنند و مثلا می‌توانیم به سری آیفون مینی اشاره کنیم که به دلیل فروش پایین، کنار گذاشته شد. اما در هر صورت نمی‌توانیم مشکلات این گوشی‌های غول‌پیکر در زمینه‌ی کاربردپذیری را کتمان کنیم.

پنل شیشه‌ای لغزنده


طراحی گوشی‌های هوشمند

 

با وجود اینکه کاربران گوشی‌های گران‌قیمت و پرچم‌دار معمولا علاقه‌ی زیادی به پنل پشتی شیشه‌ای از خود نشان می‌دهند، اما همین پنل‌ها معمولا بسیار لغزنده هستند. این در حالی است که گوشی‌های دارای پنل پلاستیکی معمولا چنین مشکلی ندارند و حتی می‌توان گفت که خوش‌دست‌تر هستند. البته پنل شیشه‌ای مات بهتر از شیشه‌ای براق است ولی در هر صورت پنل شیشه‌ای چنین مشکلی دارد.

در عوض امیدواریم شرکت‌های بیشتری مانند شیائومی به بهره‌گیری از بافت‌های خاص برای پنل پشتی روی بیاورند و البته متاسفانه به نظر می‌رسد که دیگر شاهد استفاده از بدنه‌های یکپارچه‌ی فلزی مانند برخی از گوشی‌های محبوب HTC نخواهیم بود.

هزینه‌ی بالای تعمیرات


شیشه در کنار قیمت بالاتر نسبت به پلاستیک، شکننده‌تر هم هست. به طور کلی استفاده از چنین موادی در بدنه‌ی گوشی، دوام آن را در برابر ضربات کاهش می‌دهد. اما حتی اگر گوشی موردنظر دارای بدنه‌ی پلاستیکی یا کاملا مقاومی هم باشد، به هر دلیلی ممکن است به تعمیر نیاز پیدا کند. متاسفانه تقریبا تمام گوشی‌های هوشمند، از نظر تعمیرپذیری مشکلات جدی دارند. البته به تازگی به شرکت‌های بزرگی مانند اپل و سامسونگ به دلیل فشارهای نهادهای قانونی کشورهای مختلف، در این زمینه بهبود‌هایی را عملی کرده‌اند ولی هنوز جای پیشرفت زیادی دارند.

ناهماهنگی در طراحی


طراحی گوشی‌های هوشمند

 

به غیر از اپل و سامسونگ که برای گوشی‌های خود از زبان طراحی مشخصی بهره می‌برند، بسیاری از شرکت‌ها یک زبان طراحی مشخص برای گوشی‌های خود ندارند. در این زمینه به‌خصوص می‌توانیم به شرکت‌های چینی اشاره کنیم. گوشی‌های ساخت شرکت‌های چینی از نظر طراحی هماهنگی خاصی ندارند و هرکدام تفاوت‌های زیادی با مدل‌های دیگر دارند. برخی کاربران این رویکرد را می‌پسندند ولی برخی دیگر ترجیح می‌دهند در کنار خلاقیت در طراحی، هماهنگی بین ظاهر گوشی‌های یک شرکت وجود داشته باشد.

محافظه‌کاری در طراحی


این مورد تا حدی با مورد قبلی در تضاد است. اما در هر صورت واقعیت این است که شرکت‌های سازنده‌ی گوشی‌های هوشمند علاقه‌ی چندانی به خلاقیت در طراحی گوشی‌های هوشمند از خود نشان نمی‌دهند. در این میان شرکتی مانند ال‌جی در این زمینه اصلا محافظه‌کارانه عمل نمی‌کرد که در نهایت به طور کامل از بازار موبایل خارج شد. البته این موضوع هم به وضعیت بازار برمی‌گردد و برخلاف سال‌ها قبل که طراحی‌های عجیب گوشی‌های شرکت‌هایی مانند نوکیا با استقبال روبرو می‌شد، حالا کاربران عمدتا همان طراحی‌های خسته‌کننده و تکراری را بیشتر دوست دارند.

 

 

مطالب بیشتر در سایت سپهر دیجیتال