بر اساس جدیدترین گزارش منتشر شده، شیائومی ۱۲ اولترا قرار است با بدنههای مبتنی بر جنسهای مختلف راهی بازار شود. طی هفتههای گذشته گزارشهای زیادی در مورد جدیدترین پرچمدار شیائومی منتشر شده و حالا میتوانیم به جنس بدنهی این گوشی هم بپردازیم.
با سپهر دیجیتال همراه باشید.
سال گذشته شیائومی می ۱۱ اولترا صرفا با بدنهی سرامیکی عرضه شد و همین بدنه مورد توجه کاربران زیادی قرار گرفت. حالا این شرکت تصمیم گرفته برای نسل بعدی گوشی موردنظر، حق انتخابهای بیشتری را برای بدنه ارائه دهد. به طور مشخص، به نظر میرسد کاربران برای خرید این گوشی میتوانند از بین بدنههای شیشهای، سرامیکی و چرمی دست به انتخاب بزنند.
گفته میشود بدنهی شیشهای با رنگهای متنوعی راهی بازار میشود و برای بدنهی سرامیکی هم فقط دو رنگ سفید و مشکی آماده شده است. در مورد رنگهای بدنهی چرمی هم هنوز اطلاعات موثقی منتشر نشده است. بدون شک مدلهای دارای بدنههای سرامیکی و چرمی گرانتر از مدل مبتنی بر بدنهی شیشهای خواهند بود ولی از طرف دیگر جذابیت بیشتری هم خواهند داشت.
در ابتدا به نظر میرسید شیائومی برای این گوشی ۵ یا ۶ دوربین اصلی در نظر گرفته است ولی بر اساس اعلام افشاگران، ظاهرا باید انتظار بهرهگیری از سه دوربین را داشته باشیم. گفته میشود دوربین اصلی از سیستم لرزشگیر دوگانه بهره میبرد که میتواند لرزش دست کاربران را تا حد زیادی کاهش دهد. همچنین احتمالا در این ماژول یک یا دو سنسور سهبعدی هم تعبیه شده تا در زمینهی فوکوس و دیگر قابلیتهای مربوط به این موضوع حرف بیشتری برای گفتن داشته باشند. برخی منابع بر این باور هستند که شیائومی برای گوشی ۱۲ اولترا از دوربین اصلی مبتنی بر سنسور Exmor IMX800 سونی استفاده کرده است.
این سنسور رزولوشن ۵۰ مگاپیکسلی ارائه میدهد و اندازهی آن هم به ۱/۱.۱ اینچ میرسد و به همین خاطر بزرگترین سنسور مختص گوشیهای هوشمند محسوب میشود. روی هم رفته شیائومی برای گوشیهای اولترا خود به بهرهگیری از سنسورهای موبایل غولپیکر علاقهی زیادی دارد و مثلا سال گذشته شیائومی می ۱۱ اولترا با سنسور GN2 سامسونگ عرضه شد که البته اندازهی آن اندکی از Exmor IMX800 کوچکتر است. احتمالا در کنار دوربین اصلی، شیائومی ۱۲ اولترا از دو دوربین ۴۸ مگاپیکسلی هم استفاده میکند.
باید خاطرنشان کنیم شیائومی اوایل ۲۰۲۲ از چند گوشی سری ۱۲ رونمایی کرد. به طور مشخص باید به گوشیهای شیائومی ۱۲، ۱۲ پرو و ۱۲X اشاره کنیم در این میان مدل پرو از قابلیتهای بسیار جذابتر نظیر نمایشگر با کیفیت +QHD، باتری قدرتمندتر و شارژر سریعتر بهره میبرد. البته هر سه گوشی از لحاظ قدرت پردازشی واقعا در سطح بالایی قرار میگیرند با این تفاوت که شیائومی ۱۲X به خاطر استفاده از تراشهی نسبتا قدیمی اما همچنان قدرتمند اسنپدراگون ۸۷۰ در مقایسه با دو مدل دیگر که اسنپدراگون ۸ نسل ۱ را به عنوان قلب تپنده در خود دارند، عملکرد ضعیفتری دارد.
قلب تپندهی این گوشی، چیپست پرچمدار اسنپدراگون ۸ نسل ۱ پلاس که برخلاف مدل اصلی، توسط شرکت تایوانی TSMC تولید شده است. همانطور که احتمالا میدانید، مدل اصلی این تراشه را سامسونگ تولید کرده که ظاهرا فرایند ساخت این شرکت نتوانسته انتظار مدیران کوالکام را برآورده کند. از طرف دیگر برخی کارشناسان بر این باور هستند که ضعفهای این تراشه، به فرایند ساخت سامسونگ برمیگردد. به همین خاطر مدل پلاس در کنار ارائهی سرعت بیشتر، احتمالا به لطف فناوری ساخت TSMC انرژی کمتری مصرف خواهد کرد. در کنار این موضوع، باید به بهرهگیری از نمایشگر ۶.۷۳ اینچی QHD با رفرش ریت ۱۲۰ هرتز اشاره کنیم. انرژی این گوشی از طرف باتری ۴۹۰۰ میلیآمپر ساعتی تامین میشود که از شارژ ۱۲۰ واتی هم پشتیبانی میکند.