آیپد پرو جدید با تراشه‌ی M2 ممکن است پاییز امسال عرضه شود

 

مارک گورمن، تحلیلگر مشهور خبرگزاری بلومبرگ، در جدیدترین گزارش خود نوشته که نسل جدید آیپد پرو با چیپست M2 در پاییز امسال راهی بازار می‌شود. به نظر می‌رسد آیپد پرو جدید به‌روزرسانی مهمی برای این خانواده به حساب می‌آید و از بین ویژگی‌های جدید آن می‌توانیم به بهره‌گیری از فناوری شارژ مگ‌سیف اشاره کنیم.

با سپهر دیجیتال همراه باشید.

 

برای یادآوری باید بگوییم که در سال ۲۰۱۸ آیپد پرو با تغییرات کلیدی روبرو شد و از بین آن‌ها می‌توانیم به صاف شدن لبه‌های بدنه، کاهش حاشیه‌های نمایشگر و استفاده از پورت USB-C اشاره کنیم. معمولا بین مدل‌های جدید آیپد پرو ۱۳ تا ۱۶ ماه فاصله وجود دارد و اگر عرضه‌ی نسل جدید آیپد پرو در فصل پاییز صحت داشته باشد، بار دیگر این فاصله‌ی زمانی برای معرفی آیپد پرو حفظ خواهد شد.

 

 

اپل مدتی قبل از نسل جدید آیپد ایر رونمایی کرد و اگرچه برخی شایعات به احتمال معرفی آیپد پرو اشاره کرده‌اند ولی چنین اتفاقی رخ نداد. مارک گورمن سال گذشته پیش‌بینی کرد که آیپد پرو جدید با پنل پشتی و پشتیبانی از شارژ بی‌سیم راهی بازار می‌شود. اما بر اساس گزارش‌های جدید، ظاهرا اپل پنل پشتی شیشه‌ای را کنار گذاشته و قرار است با پنل آلومینومی و لوگوی شیشه‌ای اپل به دست کاربران برسد. ظاهرا همین لوگوی شیشه‌ای می‌تواند قابلیت مگ‌سیف را امکان‌پذیر کند.

طی ماه‌های گذشته برخی منابع اعلام کرده بودند که امسال در کنار مدل ۱۲.۹ اینچی، مدل ۱۱ اینچی هم از نمایشگر mini-LED بهره می‌برد. اما مدتی قبل یکی از افشاگران مشهور اعلام کرد که چنین چیزی عملی نخواهد شد و فقط مدل ۱۲.۹ اینچی از این قابلیت بهره‌مند می‌شود. گویا اگر مدل ۱۱ اینچی هم این ویژگی را دریافت کند، تمایز بین این دو مدل آیپد پرو به طور قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند و در نتیجه فروش مدل ۱۲٫۹ اینچی پایین می‌آید. باید خاطرنشان کنیم در حال حاضر این دو مدل از چیپست M1، دوربین و طراحی یکسان بهره می‌برند و مهم‌ترین تفاوت آن‌ها مربوط به پنل نمایشگر و ظرفیت باتری است.

نمایشگرهای mini-LED هم در اصل مبتنی بر فناوری LCD هستند و مهم‌ترین تفاوت آن‌ها به ارائه‌ی بک‌لایت یا نور پس‌زمینه‌ی بهتر بر می‌گردد. به طور مشخص در نمایشگر mini-LED به جای استفاده از یک نور پس‌زمینه‌ی بزرگ یا چند نور پس‌زمینه‌ی کوچک، هزاران LED برای چنین کاری انجام وظیفه می‌کنند. در نمایشگرهای OLED برای نشان‌دادن بخش سیاه، پیکسل‌های قسمت مدنظر به‌صورت تکی خاموش می‌شوند؛ اما در LCD این‌گونه نیست و برای این کار، از رنگ مشکی استفاده می‌شود. اما وقتی که هزاران نور پس‌زمینه مورد استفاده قرار بگیرد، با رنگ مشکلی عمیق‌تر و کنتراست بهتری روبرو می‌شویم که چنین مشخصه‌ای برای محتواهای HDR اهمیت بسیار زیادی دارد.

 

 

در رابطه با چیپست M2 هنوز اطلاعات زیادی منتشر نشده ولی می‌توانیم به بخشی از مشخصات احتمالی آن بپردازیم. ظاهرا این چیپست در مقایسه با نسل قبلی اندکی سریع‌تر و تا حدی هم انرژی کمتری را مصرف می‌کند. اما روی هم رفته نباید انتظار تفاوت بسیار زیادی در زمینه‌ی عملکرد داشته باشیم. پردازنده‌ی موجود در این چیپست مانند نسل قبلی از ۸ هسته‌ی پردازشی بهره می‌برد و شرکت TSMC برای ساخت M2 فرایند تولید ۴ نانومتری را در نظر گرفته است. از سوی دیگر برخلاف M1 که در دو مدل مبتنی بر پردازنده‌ی گرافیکی ۷ و ۸ هسته‌ای ارائه شد، M2 از دو مدل پردازنده‌ی گرافیکی دارای ۹ و ۱۰ هسته بهره می‌برد.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده، اپل برای نسل جدید مک‌بوک پرو ۱۳ اینچی، مک مینی و آی‌مک ۲۴ اینچی هم قرار است از چیپست M2 استفاده کند که ظاهرا تمام این مدل‌ها در سال جاری به دست کاربران می‌رسند. در رابطه با استفاده‌ی مک‌بوک ایر جدید از M2 هم گزارش‌های ضد و نقیضی منتشر شده است. مارک گورمن مدعی شده که این لپ‌تاپ از M2 بهره می‌برد ولی مینگ-چی کو مدتی قبل اعلام کرد که مک‌بوک ایر تازه‌نفس از چیپست M1 استفاده می‌کند.

کلیدواژه : اپلایپد پروایفون